Video Ciolacu, despre vizitele la Bruxelles pentru PNRR și deficit: Nu îngenunchem. Un demers normal, Guvernul ar fi trebuit să-l fi făcut

Data actualizării: Data publicării:
marcel ciolacu la o sedinta de guvern
Premierul Marcel Ciolacu. Foto: gov.ro

Marcel Ciolacu a declarat vineri la ședința de Guvern că vizitele la Bruxelles sunt demersuri normale, cu dialoguri normale și a subliniat că "premierul și miniștrii nici nu îngenunchează, nici nu se ploconesc, nici nu execută ordinele nimănui". 

"Am văzut dezbaterile legate de vizită mea și a unor miniștri la Bruxelles. Premierul și miniștrii nici nu îngenunchează, nici nu se ploconesc, nici nu execută ordinele nimănui. Avem dialog normal cu CE care vizează închiderea anumitor jaloane din PNRR, automat vizează și atragerea mai multor miliarde de euro pentru sprijinirea populației. E un demers normal.

Cu sinceritate spun, Guvernul României ar fi trebui deja să îl fi făcut.

Ministrul Muncii, Bucură-Oprescu, va merge să discute despre jalonul cu pensiile speciale după decizia CCR, e cât se poate de normal.

Ministrul Marcel Boloș va merge pentru o discuție referitor la reforma fiscal bugetară, sunt trecute ca jaloane în PNRR în următoarele cereri de plată. Nu se  duce domnul ministru să ceară acceptul cuiva.

Cred că ipocriții care stau câteodată cu mâna întinsă după voturi trebuie să își aducă aminte ce reforme și ce jaloane au trecut în PNRR când au zis că vor fi scoase excepțiile din Codul Fiscal al României.

O să meargă și ministrul Fondurilor Europene Adrian Câciu care are de închis până în 31 august renegocierea PNRR. Ne propunem să obținem prin programul RePowerEU bani care să fie folosiți de populație pentru achiziția de panouri fotovoltaice, ca românii să plătească în viitor cât mai puțin la facturi.

Vizitele la Bruxelles au rolul de a obține lucruri concrete pentru țară și români.

Asta e fișa postului miniștrilor și premierului și e cât se poate de normal", a declarat Marcel Ciolacu.

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

Editor : G.M.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri