Ciolacu îi cere lui Boloș să calculeze impactul neimpozitării pensiilor între 2.000 şi 3.000 de lei: "Să vedem dacă ne permitem"

Data actualizării: Data publicării:
marcel bolos si marcel ciolacu in conferinta de presa
Ciolacu îi cere lui Boloș să vină cu impactul neimpozitării pensiilor între 2.000 şi 3.000 de lei. Foto: Inquam Photos / George Călin

Premierul Marcel Ciolacu dă asigurări că recalcularea pensiilor se va întâmpla la termenul anunțat, în luna septembrie. El i-a cerut ministrului de Finanțe să vină cu o recomandare ca să se vadă dacă e posibilă eliminarea taxării pensiilor până la 3.000 de lei.

"Vreau să fac o precizare după ce am văzut în ultimele zile tot felul de presupuneri privind vizita FMI și situația pensiilor. Voi fi cât se poate de categoric: recalcularea pensiilor se va întâmpla la termenul anunțat, în luna septembrie. Nu există mai multe tranșe, nu există alte variante!

Ne-am asumat acest lucru și acest lucru va fi făcut la 1 septembrie", a declarat Marcel Ciolacu în ședința de Guvern.

Premierul i-a cerut ministrului de Finanțe să prezinte un studiu de impact cu privire la eliminarea taxării pensiilor până la 3.000 de lei.

"Cer ministrului de Finanțe ca zilele următoare să vină cu impactul de mărire a pensiilor între 2.000 și 3.000 de lei, știm că până în 2.000 nu se impozitează nicio pensie, să vedem impactul între 2.000 și 3.000 ca să mărim acea marjă până la 3.000 de lei fără impozitare, să vedem dacă ne permitem.

Așteptăm recomandarea ministrului de Finanțe dacă ne permitem, după majorarea de 13,8% și recalcularea de la 1 septembrie, să avem și acea scutire de impozite până în 3.000 de lei", a spus el.

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

Ministrul Investiţiilor şi Proiectelor Europene, Adrian Câciu, a declarat marţi că propunerea privind creşterea la 3.000 de lei a pragului până la care nu se impozitează pensiile contributive poate fi discutată, iar ministrul de Finanţe trebuie să vină cu un impact bugetar pe acest subiect. Potrivit unor surse politice, liberalii au propus, în şedinţa coaliţiei de luni, creşterea de la 2.000 de lei la 3.000 de lei a pragului până la care nu se impozitează pensiile contributive. 

Editor : G.M.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri