Ciolacu: Scumpirea carburanților nu e atât de mare. Am înţeles că s-a mărit iarăşi barilul

Data actualizării: Data publicării:
pompa benzina
Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Premierul Marcel Ciolacu susține că scumpirea carburanţilor „nu este atât de mare”, și că în toată lumea au crescut prețurile din cauza războiului din Ucraina. Scumpirea va fi ţinută „într-un grafic”, a spus premierul.

„O să am o discuţie întâi să vedem de ce a crescut preţul, am înţeles că s-a mărit iarăşi barilul. E foarte uşor de influenţat, în urma războiului. Ştiţi că avem al doilea preţ cel mai mic preţ din Europa. Mi se pare că Bulgaria mai are cu 0,1 mai puţin decât România. Deci este o scumpire care s-a văzut în toată lumea şi în toată Europa. O să încercăm să o ţinem într-un grafic”, a spus Ciolacu, citat de Agerpres.

„De asemenea, ştim că creşterea preţului la carburant aduce pe urmă, pe tot lanţul pe orizontală, anumite scumpiri, Nu e o scumpire atât de mare...”, a adăugat el.

Ciolacu a mers, în prima zi a anului şcolar 2023/2024, la Colegiul Tehnic „Anghel Saligny”, pe care l-a vizitat alături de primarul Sectorului 3, Robert Negoiţă.

Ciolacu a explicat că statul român are acciza la carburanţi raportată la nivelul anului 2018.

„Noi avem acciza blocată raportată la 2018. Deci statul român, în acest moment, ia cea mai mică acciză din Europa, ca să menţinem inflaţia cu o singură cifră, cum am reuşit. Am văzut, la motorină s-a scumpit mai mult. E şi normal. De obicei, motorina se foloseşte în război din câte ştiu eu”, a spus Ciolacu.

Editor : Monica Bonea

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri