Ciolacu: O susţin pe Maia Sandu pentru un nou mandat. Este singura soluţie ca R. Moldova să aibă în continuare un traseu european

Data publicării:
Președintele Republicii Moldova, Maia Sandu și premierul Marcel Ciolacu.
Președintele Republicii Moldova, Maia Sandu și premierul Marcel Ciolacu. Foto: Marcel Ciolacu/ X

Premierul Marcel Ciolacu o susţine pe Maia Sandu pentru un nou mandat la președinția Republicii Moldova. El a spus la Digi24 că aceasta este singura soluţie pentru ca ţara să aibă în continuare un traseu european.

„Sunt două state europene în acest moment în război. Este Ucraina într-un război armat şi Republica Moldova într-un război hibrid. Este cel mai mare atac asupra unui stat independent, tot ceea ce priveşte social media, informaţie, televiziuni. Eu, Marcel Ciolacu, o susţin pe doamna preşedinte Maia Sandu în octombrie pentru un nou mandat. Este singura soluţie ca Republica Moldova să aibă în continuare un traseu european”, a spus Ciolacu.

„Dacă se face sau nu unirea dintre România şi Republica Moldova, primul stat care trebuie să arate acest lucru este Republica Moldova. Aşa se porneşte unirea. Există o relaţie instituţională de respect şi o susţinere din partea statului român, şi nu numai a statului român, şi a Statelor Unite ale Americii, şi a Germaniei, şi a Franţei, ca Republica Moldova să depăşească acest moment dificil. Vreau să vă reamintesc că în Republica Moldova trăiesc români, numai români. Acest stat este sustenabil datorită implicării statului român. Şi a României. Şi cred că e de datoria noastră a românilor de a-i susţine în continuare pe românii noştri din Republica Moldova”, a mai spus el.

Editor : M.B.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri