Ciolacu: Pentru funcţiile de secretar să nu mai fie numite persoane care fac cumul de pensii speciale. Ciucă: „Este decizia dumnealui”

Data publicării:
Marcel Ciolacu, liderul PSD, alături de premierul liberal, Nicolae Ciucă.
Marcel Ciolacu, liderul PSD, alături de liderul liberal, Nicolae Ciucă. Foto: Inquam Photos/ Octav Ganea

Consiliul Politic Naţional al PSD a decis ca pentru funcţiile de secretar de stat şi de membru în cabinetele demnitarilor să nu mai fie numite persoane care fac cumul cu pensii speciale, a anunţat marţi preşedintele partidului, Marcel Ciolacu. Întrebat pe subiect, premierul și președintele PNL, Nicolae Ciucă, a comentat laconic: „Este decizia dumnealui”.

„Avem o decizie luată astăzi în cadrul Consiliului Politic Naţional - pentru nicio funcţie de secretar de stat sau membru al unui cabinet al unui demnitar să nu mai fie persoane care fac cumul de pensii speciale. Este deja o decizie politică luată în interiorul PSD”, a declarat Marcel Ciolacu marți, la Palatul Parlamentului, întrebat dacă este posibil ca în viitorul Guvern să fie mai puţini angajaţi care deţin şi pensie specială.

Întrebat dacă această decizie se aplică şi viitorilor miniştri, el a răspuns: „Este o decizie politică care se aplică indiferent dacă ai fost, eşti sau vei fi”.

Potrivit liderului PSD, data la care va începe procedura pentru schimbarea Guvernului este cea din protocol, adică 25 mai.

Ciucă: „Este decizia dumnealui”

Întrebat despre anunțul liderului social-democrat, premierul Nicolae Ciucă a spus că aceasta este decizia liderului PSD.

„Este decizia dumnealui”, a răspuns Nicolae Ciucă, după şedinţa Biroului Politic Naţional al PNL, la întrabrea jurnaliștilor.

El a menţionat că problema pensiilor speciale va fi rezolvată prin decizie politică şi în deplină coordonare cu Comisia Europeană.

„Vom face în aşa fel încât, prin decizia politică şi în deplină coordonare cu Comisia Europeană, să rezolvăm această problemă, pentru că ea trebuie rezolvată. Nu ne permitem să nu atragem banii europeni. Dezvoltarea noastră ca ţară, componenta noastră în PNRR, îndeplinirea obiectivului nostru de aderare la OCDE se pot face doar prin reformă şi absorbţia de fonduri europene, investiţii”, a mai subliniat Nicolae Ciucă.

Editor : B.P.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri