Ciolacu recunoaște că a încălcat normele la restaurant: „A greşi e omeneşte, a persevera e prosteşte. Am achitat amenzile”

Data publicării:
Marcel Ciolacu, surprins la un restaurant din Buzău, cu încă 10 persoane la masă
Marcel Ciolacu, surprins la un restaurant din Sărata Monteoru, jud. Buzău, cu încă 10 persoane la masă

Marcel Ciolacu a declarat luni că a greşit nerespectând măsurile de distanţare la restaurantul din Sărata Monteoru. În apărarea sa, preşedintele PSD spune că a plătit amenda și „a greşi este omeneşte”.

„Eu am ieşit cu familia la Sărata Monteoru să mănânc, cu fiul meu, cu nepotul, cu viitoarea noră, posibil, şi cu fratele meu. Sărata Monteoru este într-un scenariu verde şi Buzăul. Am stat şi pe terasă, apoi am intrat la interior, când s-a făcut frig. Au mai venit şi doi colegi de-ai mei de partid, ne-am strâns cu toţii la masă, a fost o greşeală, o recunosc, cu toţii am achitat amenzile, apoi, când am venit să mâncăm, ne-am despărţit şi am stat la mese separate. A fost o greşeală, recunosc, până la urmă a greşi e omeneşte, a persevera e prosteşte. Fiecare dintre noi avem astfel de momente, chiar pentru o scurtă durată. Trebuia să rămân doar cu familia mea şi ar fi fost mult mai bine. (...) Eu nu am mai fost demult acasă şi am vrut să mănânc cu familia, că s-a terminat cu totul altfel e altă discuţie. Un pic exagerat momentul, eu eram acolo când a venit poliţia, a constatat că deja noi stăteam la mese separate, s-a revenit apoi la local. Nu am prea înţeles lucrurile acestea”, a declarat Marcel Ciolacu luni seară la B1 TV, potrivit Agerpres.

El a adăugat că i s-a părut "un pic exagerat" felul în care a acţionat poliţia, care a făcut o conferinţă de presă "pe subiectul Marcel Ciolacu".

„Cei de la IGP au făcut o conferinţă de presă pe subiectul Marcel Ciolacu, totuşi, nu sunt infractor. Există şi alte metode de a comunica, mi s-a părut un pic exagerat. Nu am văzut IGP făcând vreo conferinţă de presă după ce prim-ministrul, în biroul prim-ministrului stătea şi fuma şi consuma băuturi alcoolice împreună cu alţi membri ai Guvernului. Dubla măsură mi s-a părut exagerată. Nu am stat mai mult de 10 minute în formulă depăşită de şase persoane. (...) Eu cred că e o greşeală fiindcă am transmis către ceilalţi români, marea majoritate respectă toate aceste reguli, un semnal greşit, de aceea îmi cer scuze”, a menţionat Ciolacu.

Președintele Camerei Deputaților, Marcel Ciolacu, a fost surprins, alături de fostul premier Mihai Tudose, la o masă mare, în interiorul unui restaurant din Sărata Monteoru, județul Buzău, încălcând normele referitoare la numărul maxim de persoane și distanțarea fizică. Liderul PSD a spus că abaterea de la norme a fost de scurtă durată, dar un martor care s-a aflat sâmbătă seara la același restaurant susține altceva.

„Inițial întâlnirea a avut loc la una din mesele de pe terasă. Mihai Tudose a venit al treilea sau al patrulea și au stat afară o perioadă și abia după-aia au intrat cu toții înăuntru. Deci, în momentul în care au fost în jur de 10 persoane afară s-au mutat înauntru, au stat cel puțin o oră, cât am mai stat eu pe terasă. Șeful locației îi însoțea, inițial la masa de afară și apoi a intrat cu dânșii. După ce și-au dat seama că au fost pozați, au tras draperiile, au încuiat ușa restaurantului, au stins lumini și ne-am simțiti ostilizați”, a declarat martorul ocular pentru Digi24.

Editor : B.P.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri