Ciolacu: Salut reîntoarcerea românului răpit în Burkina Faso. Mulțumesc instituțiilor românești și partenerilor externi

Data actualizării: Data publicării:
marcel ciolacu face declaratii
Foto: Inquam Photos / George Călin

Premierul Marcel Ciolacu a salutat, miercuri, eliberarea românului Iulian Gherghuț care a fost răpit în anul 2019 în Burkina Faso şi a adăugat că acest lucru a fost posibil cu efortul instituţiilor din ţara noastră, cât şi cu sprijinul partenerilor externi.

„Salut reîntoarcerea în România a cetăţeanului român răpit în Burkina Faso. Acest lucru a fost posibil prin efortul constant al tuturor instituţiilor româneşti cu responsabilităţi în domeniu şi cu sprijinul partenerilor noştri externi. Mulţumiri tuturor!”, a scris Marcel Ciolacu, miercuri pe Twitter.

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

Ministerul Afacerilor Externe a precizat, miercuri, referitor la demersurile permanente efectuate de către Celula de criză interinstituţională, constituită din MAE şi instituţiile competente, în rezolvarea situaţiei cetăţeanului român Iulian Gherguţ, răpit în Burkina Faso, că acesta a fost eliberat şi se află, la acest moment, în siguranţă, pe teritoriul României.

În 2019, românul Iulian Gherguţ, care lucra ca agent de securitate la o mină de mangan din Tambao, în nordul statului african Burkina Faso, şi care a fost răpit în 2015, era ostatic al grupării islamiste Al-Mourabitoun, alături de alţi cetăţeni străini, scria AFP în urmă cu patru ani, publicând informaţia în contextul unor noi răpiri care avuseseră loc în acea perioadă.

Editor : Liviu Cojan

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri