Ciolacu spune că s-a abținut „din principiu” la moțiunea împotriva lui Popescu. Replica lui Ciucă: Remanierea se face la Guvern

Data publicării:
Marcel Ciolacu și Nicolae Ciucă.
Marcel Ciolacu și Nicolae Ciucă. Foto: Inquam Photos/ Octav Ganea

Preşedintele PSD, Marcel Ciolacu și-a motivat abținerea la votul de la moţiunea simplă împotriva ministrului PNL Virgil Popescu spunând că „a fost un vot de principiu” și că „niciun ministru nu are un cec în alb”. Replica premierului Nicolae Ciucă a venit imediat: remanierea se face la Guvern.

„În primul rând aș vrea să le mulțumesc colegilor mei din PSD. Ei nu au dat un vot pentru un anumit ministru, au dat un vot pentru această coaliție. Nu poți să dai altfel de vot decât s-a decis și să ai pretenții că menții o coaliție. Nu există în acest moment, în România, altă coaliție care poate să conducă România”, a spus Ciolacu, răspunzând la o întrebare a jurnaliștilor pe acest subiect.

„În ceea ce privește votul meu, a fost un vot de principiu, în care niciun ministru, din partea mea, nu are un cec în alb. Și cred că aceeași atitudine o are și dl prim-ministru”, a continuat el.

Ciucă, aflat chiar lângă Ciolacu, a răspuns scurt: „Remanierea se face la Guvern”.

Marcel Ciolacu a fost singurul parlamentar al PSD care s-a abţinut la vot. Deși l-au criticat în mod repetat pe ministrul Energiei, parlamentarii social-democrați au votat împotriva moțiunii simple depuse de USR la adresa lui Virgil Popescu.

Întrebat miecuri în legătură cu acest lucru, Ciucă a a spus că „e foarte posibil” ca Ciolacu „să fi greșit” când s-a abținut la vot.

„Eu sigur nu am avut această informaţie până acum. E foarte posibil să fi greşit. Dacă nu a fost o eroare, atunci vă rog să îl întrebaţi pe dumnealui”, a spus Ciucă.

Editor : M.B.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri