Exclusiv Ciolacu vrea ca primarii și președinții de CJ care candidează din partea PSD să nu aibă mai mult de două mandate: „Puterea îmbată”

Data actualizării: Data publicării:
Premierul Marcel Ciolacu
Premierul Marcel Ciolacu. Foto: Facebook/ Marcel Ciolacu

„Primarii și președinții de Consilii Județene care candidează din partea PSD să nu aibă mai mult de două mandate. Este suficient, fiindcă în acel moment câteodată puterea îmbată”, a declarat premierul Marcel Ciolacu, miercuri, la Interviurile Digi24. Deși susține că o reformă în acest sens nu este constituțională, prim-ministrul precizează că o astfel de măsură poate fi luată la nivel de partid. „Eu pot face acest lucru ca președinte de partid, pot lua o decizie împreună cu colegii mei ca să fie o regulă”, a spus Ciolacu. 

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

Alexandru Rotaru, jurnalist Digi24.ro: Mai sunt feude în PSD?

Marcel Ciolacu, premierul României: După cum vedeți, nu.

Alexandru Rotaru, jurnalist Digi24.ro: S-a încheiat vremea baronilor?

Marcel Ciolacu, premierul României: Nu știu. În toate partidele tradiționale, dacă vă uitați, găsiți acest fenomen. Și în politică există acest fenomen. De ce? Pentru că se acceptă oameni în aceeași funcție o perioadă mult prea lungă de timp. Din punctul meu de vedere, primari, președinți de CJ, nu ar trebui să aibă voie să fie mai mult de 2 mandate. Este suficient, fiindcă în acel moment câteodată puterea îmbată. Eu îmi doresc ca pe mine să nu ma îmbete.

Alexandru Rotaru, jurnalist Digi24.ro: Vă doriți o reformă în acest sens?

Marcel Ciolacu, premierul României: Nu e constituțional, s-a mai încercat, dar ca președinte de partid pot face acest lucru.

Alexandru Rotaru, jurnalist Digi24.ro: Vreți introducerea în statutul partidului?

Marcel Ciolacu, premierul României: Eu pot face acest lucru ca președinte de partid și statutul partidului poate fi atacat ca statut neconstituțional. În schimb, ca decizie o pot lua împreună cu colegii mei ca să fie o regulă.

Alexandru Rotaru, jurnalist Digi24.ro: Aveți primari care sunt în funcții din 1990.

Marcel Ciolacu, premierul României:  Toată lumea are, fiindcă i-au ales oamenii, e dreptul lor să aleagă pe cine doresc, dar partidul poate să ia anumite decizii.

Editor : C.L.B.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri