Ciolacu vrea să rezolve „rapid” problema medicilor rezidenți: Sunt aproximativ 4.500, trebuie să ne asigurăm că îi păstrăm în țară”

Data publicării:
marcel ciolacu
Premierul României, Marcel Ciolacu Foto: Profimedia Images

Premierul Marcel Ciolacu a declarat joi, în şedinţa de Guvern, că vrea să rezolve „rapid” problema medicilor rezidenţi care au promovat examenul la sfârşitul anului trecut. Ciolacu a spus că sunt aproximativ 4500 de medici în care statul român a investit sute de milioane de euro şi că statul trebuie să se asigure că aceștia rămân în ţară, informează news.ro.

Şeful Executivului a declarat în şedinţa de Guvern că rezolvarea problemei medicilor rezidenţi reprezintă o prioritate.

„Tot ca o prioritate în acest început de an, vreau să rezolvăm rapid problema medicilor rezidenţi, care au promovat examenul de specialitate la sfârşitul anului trecut. Sunt aproximativ 4500 de medici în care statul român a investit sute de milioane de euro şi trebuie să ne asigurăm că îi păstrăm în ţară”, a arătat premierul.

Şeful Executivului a cerut Ministerul sănătăţii şi Ministerul Dezvoltării să actualizeze listele cu posturi vacante.

„De aceea, în perioada imediat următoare Ministerul sănătăţii şi Ministerul Dezvoltării trebuie să actualizeze listele cu posturi vacante şi să vină în guvern un memorandum de scoatere la concurs a acestora. Rog de asemenea şi Ministerul Finanţelor să coopereze pentru ca acest lucru să se întâmple rapid”, a mai spus premierul Marcel Ciolacu.

Editor : M.L.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri