Cioloș: „O mare probabilitate” ca PLUS și USR să aibă liste comune la europarlamentare

Data actualizării: Data publicării:
ciolos la digi

Fostul premier tehnocrat spune că nu se pune problema, „deocamdată”, ca Partidul Libertății, Unității și Solidarității (PLUS) să fuzioneze cu USR, dar că „există o mare probabilitate” ca cele două formațiuni să aibă listă comună de candidați pentru alegerile europarlamentare.

Într-un interviu acordat Adevărul, Dacian Cioloș a precizat, referitor la alegerile europarlamentare, că PLUS este „în discuții avansate” cu USR și că o decizie se va lua spre sfârșitul lunii.

„Putem ajunge la o alianţă electorală care să ducă la liste comune, dar poate fi şi o înţelegere pe liste separate. Există o mare probabilitate să mergem pe liste comune. Obiectivul nostru este să arătăm că în Opoziţie există o alternativă reală, cu oameni noi în politică, care au demonstrat că pot să construiască o viziune în care românii să aibă încredere”, a declarat Cioloș.

Cât privește propria candidatură pentru Parlamentul European, fostul premier a precizat că nu „părăsește” politica internă și că este dispus să participe la aproape toate alegerile care se vor organiza în următorii doi ani. „Nu exclud nicio candidatură în următorii doi ani. La alegerile locale nu voi participa, dar cu siguranţă voi fi pe listă la parlamentare. Dacă partidul mă va considera util pentru prezidenţiale, o voi face. Oricum, voi fi aici pe perioada campaniei”, a mai spus Cioloș.

Restul interviului, AICI.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri