Cîțu: SUA susțin aderarea României la OECD. Urmează o perioadă bună pentru toți românii

Data actualizării: Data publicării:
florin cîțu USA
Florin Cîţu, aflat în vizită în SUA, a avut o întâlnire cu un înalt oficial din cadrul Departamentului pentru comerțul internațional. Foto: Facebook/ Florin Cîțu

Preşedintele Senatului, Florin Cîţu, aflat în vizită în SUA, a avut o întâlnire cu un înalt oficial din cadrul Departamentului pentru comerțul internațional, în care a discutat despre extinderea schimburilor comerciale dintre România și Statele Unite ale Americii. SUA susțin aderarea României la Organizația pentru Cooperare și Dezvoltare Economică (OECD), a anunțat Cîțu, care afirmă că „urmează o perioadă bună pentru toți românii”.

„Am avut o întâlnire cu un înalt oficial din cadrul Departamentului de Comerţ pentru comerţul internaţional, Marisa Lago. Am fost de acord că sunt necesare sancţiuni economice mai dure împotriva Rusiei. Trebuie oprită finanţarea Rusiei în toate domeniile.

Am transmis angajamentul României pentru creşterea la 2,5% din PIB a cheltuielilor de apărare şi intensificarea cooperării cu SUA pentru dezvoltarea capabilităţilor forţelor armate române”, a scris preşedintele PNL Florin Cîţu, pe Facebook.

El precizează că „SUA susțin aderarea României la OECD, în clubul națiunilor dezvoltate”.

„Oficialul american ne-a reiterat susţinerea pentru proiectele SMR (reactoare modulare mici) şi pentru iniţiativa celor 3 mări. Un alt subiect a fost interesul investitorilor americani pentru România. Urmează o perioadă bună pentru toţi românii, prin investiţiile care vor veni în România”, a mai transmis Cîţu.

Preşedintele Senatului a discutat şi despre extinderea schimburilor comerciale între România şi SUA, despre aplicarea politicilor echitabile de comerţ pentru antreprenorii şi companiile româneşti, într-un mediu corect şi predictibil.

Editor : I.C

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri