Ciucă: Asistăm din nou la promovarea discursului agresiv al urii. Avem datoria de a lupta împotriva antisemitismului

Data publicării:
Președintele PNL, Nicolae Ciucă
Președintele PNL, Nicolae Ciucă. Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Preşedintele Senatului, Nicolae Ciucă, spune în mesajul cu ocazai Zilei Internaţionale de Comemorare a Victimelor Holocaustului, că asistăm din nou la promovarea discursului agresiv al urii care duce, întotdeauna, la dezbinare, intoleranţă şi distrugere. „Avem datoria de a lupta, neobosit, împotriva antisemitismului, xenofobiei şi a oricărei forme de discriminare şi discurs extremist”, a spus Ciucă, potrivit News.ro.

„Ziua Internaţională de Comemorare a Victimelor Holocaustului este, în fiecare an, prilejul unui profund omagiu adus tuturor celor ce şi-au pierdut viaţa, familiile, libertatea şi demnitatea în cea mai tragică perioadă a secolului trecut. În România, luna aceasta marcăm 83 de ani de la pogromul de la Bucureşti, din ianuarie 1941, o rană adâncă în conştiinţa noastră naţională”, a scris Ciucă pe Facebook.

El remarcă faptul că, în prezent, asistăm din nou la promovarea discursului agresiv al urii care duce, întotdeauna, la dezbinare, intoleranţă şi distrugere.

„Avem datoria de a lupta, neobosit, împotriva antisemitismului, xenofobiei şi a oricărei forme de discriminare şi discurs extremist. Doar compasiunea, toleranţa, precum şi respectul pentru viaţa şi drepturile omului pot fi fundament pentru o lume liberă de ură şi cruzime”, subliniază liderul liberal.

Editor : M.B.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri