Ciucă, despre prezența femeilor în politică: Numărul doamnelor şi domnişoarelor în structurile de conducere este cât se poate de redus

Data actualizării: Data publicării:
nicolae ciuca, alina gorghiu si alti liberali la scoala de vara, selfie
Nicolae Ciucă, nemulțumit de reprezentarea femeilor în politică. Foto: facebook / Alina Gorghiu

Preşedintele PNL, premierul Nicolae Ciucă, s-a declarat nemulțumit de gradul de reprezentare a femeilor în politică și administrație. El a făcut aceste observații la Şcoala de Vară a Organizaţiei Femeilor Liberale şi la Şcoala de Vară a Tineretului Naţional Liberal, în stațiunea Venus, unde a fost prezent. 

„Recunoaştem că, în acest moment, numărul doamnelor şi domnişoarelor în structurile de conducere atât la nivel politic cât şi la nivel guvernamental este cât se poate de redus. Este evident că avem nevoie de dialog şi avem nevoie ca fiecare dintre partidele politice să înţeleagă acest aspect, iar în guvern este cât se poate de evident că avem o singură doamnă la masa guvernului. Ca atare, trebuie să recunoaştem această problemă, trebuie să găsim soluţii şi cred că doar prin implicare, prin dialog, prin convingere putem să atingem acest deziderat”, a declarat Nicolae Ciucă sâmbătă, în fața femeilor liberale.

Potrivit președintelui PNL, în România, femeile reprezintă mai mult de 50% din populaţia ţării, însă în Parlament reprezentarea acestora este de mai puţin de 20%.

„În România, femeile reprezintă mai mult de 50% din populaţia ţării, însă în Parlament reprezentarea acestora este de mai puţin de 20%. Sunt un susţinător al cotelor de gen în politică şi nu doar o dată am făcut public angajamentul meu de a promova mai multe femei pe listele locale şi parlamentare”, a scris Nicolae Ciucă într-un mesaj pe Facebook.

El a adăugat că meritocraţia şi cotele de gen nu se exclud reciproc, „iar această soluţie este doar un mijloc pentru promovarea respectului şi a echităţii de gen în politica românească”.

„Am transmis toate aceste lucruri, astăzi, la Şcoala de vară a femeilor liberale şi le-am asigurat de tot sprijinul meu şi al Partidului Naţional Liberal pentru echilibrarea sistemului politic românesc şi nu numai. Noi, liberalii, trebuie să le oferim tuturor românilor, indiferent de gen, regiune, statut social sau economic, toate oportunităţile pentru a se dezvolta aşa cum îşi doresc, aşa cum merită”, a mai spus liderul liberal.

Editor : B.P.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri