Ciucă îi răspunde lui Cîțu: Nu știu pe ce date se bazează. România va avea creștere economică, nu putem vorbi de un colac de salvare

Data actualizării: Data publicării:
ciuca citu
Florin Cîțu (stânga) și Nicolae Ciucă (dreapta). Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Președintele PNL, Nicolae Ciucă, i-a răspuns fostului lider de partid, Florin Cîțu, care a afirmat că viitorul premier Marcel Ciolacu plănuiește să se împrumute de la FMI. Actualul premier a precizat că cifrele și analizele companiilor de rating au menținut ratingul de țară iar evaluările FMI, Băncii Mondiale și ale BERD arată că România va avea o creștere economică în 2023. Astfel, spune Ciucă, nu poate fi vorba de un „colac de salvare”.

„Nu știu pe ce date se bazează dumnealui, ați putut și dumneavoastră citi datele de la Eurostat, România a recuperat foarte mult în ceea ce privește PIB pe cap de locuitor, am ajuns Portugalia și Ungaria, de asemenea la indicatorul productivitate România se apropie de Polonia. Evoluția economică de anul trecut, acea creștere de 4,8%, ne-a situat pe locul 2. 

Anul acesta toate cifrele și analizele companiilor de rating s-au concretizat în deciziile pe care le-au luat de menținere a ratingului de țară. Fitch, de exemplu a ridicat ratingul de țară și evaluarea FMI și ale Băncii Mondiale, ale Băncii Europene, arată că România va avea o creștere economică și anul acesta, ca atare în aceste condiții nu cred că putem sa vorbim de colac de salvare”, a afirmat Nicolae Ciucă, după o întâlnire cu membrii organizației PNL Gorj.

România curtează FMI pentru că am ajuns deja pe buza prăpastiei, spune fostul premier Florin Cîțu. Primul interesat de încheierea cât mai rapidă a unui acord cu fondul ar fi viitorul premier Marcel Ciolacu, spune fostul prim-ministru. Asta ar însemna practic un nou împrumut major pentru România.

Editor : Alexandru Costea

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri