CNCD reacţionează la afirmaţiile xenofobe ale Olguţei Vasilescu

Data actualizării: Data publicării:
csaba asztalos cncd - agerpres_10762860
FOTO: Agerpres

Preşedintele CNCD, Csaba Asztalos, a declarat, într-o intervenţie telefonică la Digi24, că este îngrijorat de retorica folosită în campania electorală pentru alegerile prezidenţiale şi că instituţia pe care o conduce a mai primit plângeri referitoare la afirmaţii cu caracter xenofob, cu elemente de prejudecată şi stereotip sau incitare la ură. Asztalos mai spune că CNCD va analiza şi acest caz. 

„În primul rând cu îngrijorare pentru că avem o serie de manifestări, ieşiri în această campanie electorale care deja apar ca plângeri la CNCD şi ne-am dori ca până la al doilea tur să păstrăm o anumită limită şi decenţă în campania electorală. În măsura în care vom primit plângeri, desigur vom face procedura şi vom analiza şi această speţă

Plângerile vizează elemente de prejudecată şi stereotip utilizată în campanie şi incitare la ură sau discurs de ură, mai ales elementul de xenofobie, legat de anumiţi competitori sau alte persoane etichetate ca fiind străine şi care ocupă funcţii în statul român.

Dacă ajungem la concluzia că depăşeşte limita libertăţii de exprimare, sancţiunile încep de la 1000 de lei până la 30 000 de lei dacă considerăm că e vorba de o atingere adusă unei comunităţi, atunci de la 2000 de lei până la 100 000 de lei”, a spus Csaba Asztalos la Digi24.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri