Codrin Ștefănescu: Iohannis subminează economia, suspendarea, posibilă „și mâine”

Data actualizării: Data publicării:
codrin stefanescu și liviu drangea înainte de o ședință a conducerii PSD
Foto: INQUAM Photos/Octav Ganea

Secretarul general adjunct al PSD, Codrin Ștefănescu, spune că președintele Klaus Iohannis subminează economia prin declarațiile și acțiunile sale și că documentul privind punerea sub acuzare a șefului statului „nu e încă asumat de PSD”. Arătând că există „un curent masiv în partid vizavi de suspendarea lui Iohannis”, Ștefănescu mai susține că aceasta „se poate întâmpla să fie și mâine”.

dragnea codrin stefanescu 180108_CEX_PSD_000_INQUAM_Photos_Octav_Ganea
Sursă foto: INQUAM PHOTOS / Octav Ganea

Într-un interviu la RFI, Codrin Ștefănescu a arătat că documentul vehiculat săptămâna trecută privind punerea sub acuzare a președintelui Klaus Iohannis „e foarte deștept făcut”, dar că el „nu e încă asumat de PSD”.

La întrebarea „Considerați că declarații și acțiuni făcute de președintele Iohannis au dus la subminarea economiei naționale?”, secretarul general adjunct al PSD a răspuns: „Da, în mod sigur da. De exemplu și ultimele prostii spuse la Consiliul Național PNL legate de pensii și salarii. Sunt lucuri care aduc prejudicii de imagine României. Asta în contextul în care site-uri mondiale importante economice și analiști de piață (...) demonstrează contrariul celor spuse de Iohannis. Adică tu ca președinte al României trebuie să îți lauzi țara. Îți place, nu-ți place guvernul, spui lucurile cele mai bune și favorabile României pentru a atrage investiții străine (....) Ori dacă tu îi alungi și spui nu veniți mă, aici, că e nasol. E urât. Crește inflația, minte PSD-ul. Nu cresc salariile și pensiile. Normal că există analize și analiști care dau mai departe și pe urmă apar pe site-uri ca Bloomberg”.

Cât despre termenul în care ar urma să se producă analiza documentului în interiorul PSD și al coaliției la guvernare, Ștefănescu spune că nu există, „dar se poate întâmpla să fie și mâine”.

Interviul complet AICI.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri