Codrin Ştefănescu: Liviu Dragnea va transmite un mesaj extrem de important, care va crea multe ecouri

Data publicării:
dragnea codrin stefanescu 180108_CEX_PSD_000_INQUAM_Photos_Octav_Ganea

Secretarul general al PSD, Codrin Ştefănescu, anunță că duminică, la Consiliul Naţional al social-democraţilor, preşedintele partidului, Liviu Dragnea, va transmite "un mesaj extrem de important, care va crea foarte multe ecouri".

codrin stefanescu fb
Foto: Facebook / Codrin Stefanescu

"Cel mai important lucru la acest Consiliu Naţional va fi mesajul către ţară, către români, pe care îl va transmite preşedintele partidului, Liviu Dragnea. Şi îi sfătuiesc pe toţi să fie foarte atenţi la acest mesaj, va crea foarte multe ecouri, va fi extrem de important. Şi, în primul rând, membrii noştri de partid, simpatizanţii şi electoratul nostru aşteaptă în mod clar acest mesaj", a spus Codrin Ştefănescu, citat de Agerpres.

Potrivit secretarului general al formaţiunii, Consiliul Naţional al PSD va începe la ora 16,00 şi va avea loc la Palatul Parlamentului.

"Se constituie Consiliul Naţional după noul statut al partidului, format din parlamentari, senatori, deputaţi, miniştri, preşedinţii consiliilor judeţene, primarii municipiilor reşedinţă de judeţ, primarii marilor oraşe, câte trei primari din principalele comune din fiecare judeţ, liderul Ligii Aleşilor Locali judeţeni, europarlamentari, preşedinţi de organizaţii judeţene care nu sunt nici miniştri, nici parlamentari", a precizat el.

De asemenea, vor fi constituite şi Departamentele PSD, "în număr de 24, în oglindă cu ministerele din Guvernul României".

"Departamentele Consiliului Naţional se vor întruni săptămânal şi tot săptămânal va avea loc şedinţa şefilor departamentelor cu preşedintele Consiliului Naţional, în funcţie de temele de actualitate din ţară. Departamentele vor fi constituite şi la nivel teritorial, vor fi formate din cei mai buni specialişti, cele mai bune cadre pe care PSD le are în toate domeniile de activitate: economic, sănătate, educaţie, transporturi, turism şi aşa mai departe. În cadrul acestor şedinţe se va discuta inclusiv despre probleme ridicate de societatea civilă, de sindicate, de patronate, cu posibilităţi de modificare a unor legi, de completare sau de a se crea noi iniţiative în domeniu, care să uşureze viaţa românilor. Vor avea loc dezbateri pe aceste teme, unele în prezenţa mass-media", a completat Codrin Ştefănescu.

Preşedintele Consiliului Naţional va fi ales la reuniunea de duminică.

"Mihai Fifor este singurul candidat în momentul de faţă şi este, deja, votat în Comitetul Executiv al partidului ca preşedinte interimar până când va fi validat în Consiliul Naţional", a reamintit Codrin Ştefănescu.

Întrebat dacă la Consiliul Naţional sau la Comitetul Executiv al PSD ar urma să fie discutată şi oportunitatea unei ordonanţe pe amnistie şi graţiere, secretarul general al social-democraţilor a spus: "La CEx discuţiile sunt libere, în CEx orice preşedinte de organizaţie poate ridica orice chestiune, pot ridica şi mai mulţi aceeaşi chestiune".

"E o problemă ridicată de mai mulţi preşedinţi de organizaţii de-a lungul timpului. Nu am hotărât dacă facem CEx înaintea Consiliului Naţional şi, dacă o să facem, o să avem o ordine de zi pe care o să o anunţăm", a precizat Codrin Ştefănescu, subliniind că "nu este hotărât" până în acest moment un Comitet Executiv înaintea CN. "Nu este hotărât, am vorbit despre Consiliul Naţional", a punctat el.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri