Sari la conținut

Codrin Ştefănescu, "spălat" de ruşii de la Sputnik: Cercetător, colecţionar de artă, cunoscător al lucrărilor lui Plinius

"Un colocviu cu participare exclusivistă, la care Codrin a vorbit de colecția sa de manuscrise și cărți rare, de cercetările sale din domeniul ocult și al sistemelor ezoterice", astfel începe un articol publicat de Sputnik.md. "Codrin" e chiar Codrin Ştefănescu, cel care, "după mult mediatizatele aventuri de la ICCJ", "a fost invitat la un colocviu exclusivist".

Sputnik.md, publicaţie online parte a mecanismului de propagandă patronat de Kremlin, îi face un scurt portret de "intelectual" lui Codrin Ştefănescu, secretarul general al PSD.

Ştefănescu a fost implicat zilele trecute în scandalul generat de prezenţa unor interlopi la termenul avut de Liviu Dragnea la instanţa supremă. Detalii AICI. De remarcat că articolul din Sputnik.md a apărut la scurt timp după acel incident, în urma căruia mai multe persoane, inclusiv Codrin Ştefănescu, s-au ales cu plângere penală la parchet.
În timp ce nu prezintă niciun detaliu legat de incidentul de la Înalta Curte, articolul e generos la alte capitole. Câteva exemple: "Pe lângă cunoscutele sale ieșiri publice din politică, caracterizate prin aplomb și vehemență, Codrin Ștefănescu are o pasiune veche — arta și cunoașterea ocultă. De altfel, Codrin este unul dintre cei mai importanți colecționari de manuscrise și carte rară din România".

Sau: "Codrin a vorbit de lucrările lui Plinius, sau ale medievalilor Athanasius Kircher și John Dee".

Pe aceeași temă