Comisarul european pentru Justiție, la București. Întâlnire cu Iohannis, dar nu și cu Dăncilă

Data actualizării: Data publicării:
vera jourova

Comisarul european pentru justiției Vera Jourová se află la București, luni și marți, unde se va întâlni cu președintele României, Klaus Iohannis, cu ministrul Justiției, cu ministrul de Finanțe, dar și cu Cristina Tarcea, președinta Înaltei Curți de Casație și Justiție. Pe agenda de lucru a comisarului european nu se află însă și o întâlnire cu premierul Viorica Dăncilă, relatează Business Review.

Vizita Verei Jourová are ca scop trasarea unor priorități în justiție, în contextul în care România se pregătește să preia președinția Consiliului European.

Marți, Vera Jourová se va întâlni cu președintele Autorității Naționale pentru Protecția Consumatorilor, Marius Pârvu, cu președinta Înaltei Curți de Casație și Justiție, pentru a discuta schimbările care au loc în sistemul de justiție din România, și cu Ancuța Gianina Opre, președinta Autorității Naționale de Supraveghere a Prelucrării Datelor cu Caracter Personal (ANSPCP).

Întâlnirea cu președintele Klaus Iohannis va avea loc după ce comisarul european va participa la o dezbatere asupra situației copiilor ai căror părinți au plecat la muncă în străinătate.

Vizita comisarului european pentru justiție vine la câteva zile după ce Comisia Europeană a publicat raportul MCV, în care România este criticată pentru schimbările legislative care au reversat progresul din ultimii 10 ani. Drept urmare, Comisia Europeană a adăugat opt recomandări suplimentare celor din ianuarie 2017, a concluzionat vicepreședintele CE Frans Timmersmans.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri