Condamnat la 3 ani și 8 luni, fostul lider PSD Brăila, Bunea Stancu, a ieșit din închisoare după mai puţin de două luni

Data publicării:
bunea stancu
Gheorghe Bunea Stancu

Fostul lider al PSD Brăila şi preşedinte al Consiliului Judeţean, Gheorghe Bunea Stancu, a fost eliberat din închisoare, vineri, după ce a ispăşit aproape două luni din condamnarea de 3 ani şi 8 luni, în urma deciziei Tribunalul Galaţi de a respinge contestaţia DNA, informează Mediafax.

Decizia Judecătoriei Galaţi de eliberare condiţionată a lui Bunea Stancu a fost anunţată în luna iulie, iar procurorii DNA au contestat-o.

Ulterior, magistraţii Tribunalului Galaţi au respins şi ei contestaţia DNA, menţinând decizia Judecătoriei, astfel încât Gheorghe Bunea Stancu a putut fi eliberat, vineri, din Penitenciarul de Maximă Siguranţă Galaţi, acolo unde îşi ispăşea pedeapsa.

În urma acestei condamnări, fostul lider PSD Brăila a stat în închisoare doar o lună şi trei săptămâni.

Gheorghe Bunea Stancu a fost găsit vinovat într-un dosar de abuz în serviciu şi conflict de interese.

Procurorii au stabilit că Bunea Stancu, în calitate de preşedinte al CJ Brăila, a obţinut foloase patrimoniale necuvenite pentru două cluburi sportive, constând în folosirea gratuită timp de cinci ani a unui autoturism şi încasarea de către acestea a sumei totale de 7.492.000 lei. Totul s-a întâmplat între anii 2006-2012, perioadă în care fostul preşedinte CJ era acţionar majoritar al unei societăţii comerciale, care printr-un intermediar, avea calitatea de asociat la unul dintre cluburi şi de membru fondator la celălalt club sportiv. Judecătorii au decis să-l achite pe Gheorghe Bunea Stancu pentru infracţiunea de abuz în serviciu, dar l-au condamnat pentru conflict de interese în formă continuată.

Gheorghe Bunea Stancu nu este la prima condamnare. În anul 2015 el a primit trei ani de închisoare cu executare în dosarul Mită la PSD. Bunea Stancu a fost încarcerat la Penitenciarul Focşani şi a fost eliberat condiţionat în 2016.

Editor web: Liviu Cojan

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri