Condițiile UDMR pentru a vota Cabinetul Dăncilă

Data actualizării: Data publicării:
attila korodi udmr foto facebook korodi 06 08 2015

UDMR va decide dacă va vota Guvernul Dăncilă în Parlament după ce va cunoaşte „persoanele care vor defini viitoarea echipă guvernamentală şi programul”, a declarat, la RFI, liderul deputaţilor Uniunii, Attila Korodi.

attila korodi udmr foto facebook korodi 06 08 2015
Sursă foto: Facebook

Deputatul UDMR spune că formaţiunea sa este în expectativă: „E prea devreme să ne asumăm o poziţionare. Suntem în expectativă. Vrem să adunăm informaţii, să cunoaştem mai bine situaţia, să cunoaştem persoanele care vor defini viitoarea echipă guvernamentală şi programul, adică ce doresc să facă faţă de programul cu care PSD a câştigat alegerile, pentru că s-a demonstrat că de fiecare dată când a venit un nou Guvern PSD, au fost ajustări la programul guvernamental. Aşa că ne-am decis foarte clar, aşteptăm, pentru că este prea devreme ca să ne putem exprima obiectiv”.

Întrebat dacă va cere UDMR o întâlnire cu premierul desemnat, Viorica Dăncilă, Korodi a răspuns: „Sunt discuţii. Dacă PSD-ALDE doreşte să aibă un dialog, dacă premierul desemnat doreşte, atunci da. Probabil se va şi întâmpla în timpul săptămânii viitoare”.

El a precizat că nu se pune problema ca UDMR să ceară intrarea la guvernare.

Nici nu se pune problema şi aici chiar înainte să mergem la Palatul Cotroceni, la întrebările presei am răspuns foarte ferm: nu doreşte UDMR să guverneze, cu nici o coaliţie la ora actuală”, a menţionat liderul deputaţilor UDMR.

Conform anunţului făcut de liderul PSD Liviu Dragnea, votul privind Cabinetul Dăncilă ar urma să aibă loc în 29 ianuarie. 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri