Congres PSD. Teodorovici, tot mai aproape de o candidatură la șefia partidului: Dacă îmi asum funcția, îmi asum și istoria PSD

Data actualizării: Data publicării:
eugen teodorovici si marcel ciolacu
Foto: INQUAM Photos/Octav Ganea

Înaintea Congresului, în PSD a început lupta pentru putere. Fostul ministru al Finanțelor, Eugen Teodorivici, dă de înțeles că va candida pentru șefia PSD. Într-un mesaj pe Facebook, Teodorovici vorbește despre revenirea PSD la guvernare și despre rolul viitorului președinte al partidului. „Teodorovici este un aventurier politic, incapabil să se gândească la PSD”, răspunde în numele actualei conduceri, secretarul general interimar Paul Stănescu.

Eugen Teodorovici ar putea fi contracandidatul lui Marcel Ciolacu la Congresul PSD, pregătit de social-democrați pentru finalul lunii iulie. 

Deși nu a anunțat oficial dacă va candida, Teodorovici dă de înțeles că va face acest pas.

„Dacă înțeleg să îmi asum funcția de președinte al PSD, înțeleg să-mi asum inclusiv istoria sa, cu bune și cu rele, cu liderii, cu membrii, cu simpatizanții săi, cu greșelile, dar mai ales, cu reușitele care îi aparțin și care au făcut, la un moment dat, ca România să conteze”, scrie fostul ministru al Finanțelor, pe Facebook.

Teodorovici mai susține că PSD trebuie să revină la guvernare.

„Nu putem rămâne în opoziție doar pentru a capitaliza – eventual - politic. PSD are capacitatea și profesioniștii necesari pentru a conduce această țară așa cum a mai făcut-o de-a lungul vremii. Sunt acele guvernări cu care ne mândrim acum și care au adus bunăstare românilor, dar au și pus România pe harta lumii democratice și au adus-o în UE”, a mai scris Teodorivici.

Paul Stănescu, secretarul general interimar al PSD, a declarat marţi, ca răspuns la criticile adresate de Eugen Teodorovici actualei conduceri interimare a PSD, că acesta este un aventurier politic, preocupat să vâneze funcţii, „o calamitate atunci când s-a aflat la conducerea partidului”.

Secretarul general interimar al PSD a spus despre Teodorovici că „în loc să fie preocupat ca PSD să câştige alegerile, încearcă să destabilizeze partidul şi să vâneze în continuare funcţii”.

Replica lui Paul Stănescu l-a nemulțumit pe un alt fost ministru. Răzvan Cuc, fostul ministru al Transporturilor, l-a atacat pe Stănescu pentru declarația făcută.

„Când simți că pierzi controlul, ataci public fără să te uiți în jurul tău. Paul Stanescu & Co s-au trezit șefi peste Partid și se cred atotputernici. Când un membru PSD își permite să aibă propria opinie, să nu fie de acord cu Paul Stanescu & Co, devine ”un aventurier politic” care e ”preocupat doar de funcții”, a scris Răzvan Cuc pe Facebook.

Congresul PSD ar urma să fie organizat la finalul lunii iulie, sau cel târziu în luna august. Actualul președinte interimar își dorește un congres în care noua conducere a partidului să fie aleasă în baza unei moțiuni, adică fiecare candidat să intre în alegerile interne cu o echipă proprie pe care delegații să o voteze. Se discută inclusiv despre un congres online, în funcție de evoluția pandemiei, variantă însă contestată de mai mulți lideri ai partidului.

Redactor: Robert Kiss

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri