Sari la conținut

Congresul PSD programat pentru luna martie nu va mai avea loc

Actualizare 13.10. Preşedintele PSD, Victor Ponta, a declarat, după şedinţa Biroului Permanent Național, că în luna martie nu va mai fi convocat Congresul, aşa cum s-a anunţat iniţial, ci doar Consiliul Naţional, care va dezbate agenda politică a partidului până în 2019 şi unde se vor face alegeri pentru conducerea acestui for.

Ponta a precizat că BPN a decis în ceea ce priveşte calendarul evenimentelor politice ale partidului în perioada următoare. El a spus că în 30 şi 31 ianuarie va fi convocat CExN al PSD, împreună cu grupurile parlamentare, pentru a stabili liniile prioritare, agenda politică a anului 2015 şi acţiunile parlamentare și că la începutul lui martie va fi convocată Liga aleşilor locali PSD.

Preşedintele PSD a adăugat că în 20 şi 21 martie va fi convocat Consiliu Naţional, care va dezbate agenda politică a PSD până 2019, va dezbate modificările la Statut şi va alege şi preşedintele acestui for.

Întrebat dacă, în aceste condiţii, Congresul nu va mai fi convocat în luna martie, aşa cum s-a anunţat iniţial, Ponta a precizat că, potrivit statutului, Consiliul Naţional este forul care va convoca Congresul.

De asemenea, Ponta a mai spus, răspunzând unei întrebări, că analiza referitoare la eşecul PSD din alegerile prezidenţiale va fi făcută în toate reuniunile forurilor partidului care urmează a fi convocate.

Actualizare 11.25. Președintele PSD, Victor Ponta a făcut o scurtă declarație înainte de ședința liderilor PSD. "Văd foamea unora care au fost în guvernul Emil Boc și care au fost goniți de la guvernare, acuma vor să vină înapoi.Obligația noastră e să îi apărăm pe oameni de cei care i-au nenorocit în 2010 și 2011 din funcțiile pe care le ocupau în guvernul Boc. Îi apărăm pe oameni și ne facem datoria față de cei care ne-au votat." a spus Victor Ponta.

"La congres un grup de oameni care îi reprezintă(pe Mircea Geoană și pe Marian Vanghelie - n.red) vor încerca să obțină conducerea. Dacă nu vor reuși, e de așteptat să încerce crearea unei noi forțe politice", afirma Ioan Mircea Pascu, intr-un interviu acordat ziare.com.
Europarlamentarul consideră că, "în măsura în care sprijinul Guvernului în Parlament va fi afectat, există o bună șansă ca PSD să piardă guvernarea. (...) Dai vrabia din mână pentru cioara de pe gard? Asta e socoteala pe care ar trebui să și-o facă cei ce se gândesc la scindarea PSD și/sau ruperea coaliției".