Crin Antonescu, despre demisia lui Vlad Moisescu: Cu totul nesemnificativă

Data publicării:
04022013 20crin 20raport 20cu 20de 20toate-47559

Crin Antonescu a răspuns că urmează să se decidă, după ce sunt prezentate propunerile în congresul de peste două săptămâni dacă se va alege tot sistemul de candidaturi cu liste la șefia Partidului Național Liberal.

În legătură cu demisia vicepreședintelui PNL Vlad Moisescu, din urmă cu câteva zile, Antonescu a răspuns: „Această demisie este cu totul nesemnificativă. O demisie la două săptămâni înainte de congres, când toată conducerea depune mandatul, pentru mine n-are nicio semnificație. Este doar un gest pentru un mic scandal, acolo unde se poate. E foarte limpede că un grup de trei oameni încearcă să facă un scandal, un tapaj, până la congres”.

Crin Antonescu: Nu înțeleg de a întârziat domnul Băsescu să demisioneze

Ieri, Traian Băsescu a vorbit despre posibilitatea demisiei miniștrilor care apar în raportul MCV pe justiție, printre care se află și liberalul Relu Fenechiu. Crin Antonescu a spus că nu se ia în discuție o eventuală demisie.

Citiţi şi

Crin Antonescu: „Am cu totul alte preocupări decât să spionez ce face Tăriceanu”

„Punctul nostru de vedere ca și punctul de vedere al premierului este foarte clar, iar domnului Băsescu îi spun ce îi spun de ani de zile, dacă cineva cu dosare, cu probleme, trebuie să demisioneze, nu înțeleg de ce a întârziat câțiva ani să demisioneze chiar domnia sa”, a afirmat președintele PNL.

„Chiar dacă nu e o sentință definitivă, chiar dacă nu putem vorbin în sens juridic de vinovăția cuiva, avem totuși de a face cu o sentință, care face cu totul altceva decât părerea unei părți. Să nu uităm că, dacă vrem să avem justiție cu adevărat, procuratura, parchetul, DNA-ul toate acestea sunt părți. Este statul versus cetățean. Judecătorii sunt cei care au dreptul la sentință”, a răspuns Antonescu cu privire la acest subiect.

Europarlamentarii sunt primii care pot cere explicații

„Sunt sceptic cu privire la posibilitatea schimbării sau modificării raportului Comisiei. Cred că europarlamentarii au drepturi de a discuta despre aceste lucruri, de a cere explicații acolo unde au niște nelămuriri. Parlamentarii europeni sunt primii care pot face acest lucru pentru că, deși nu există un raport de subordonare, eu sunt cei aleși la Bruxelles și nu cei din Comisie”, a spus Antonescu.

Antonescu: Nu dorim să impunem proiectul nostru de Constituție

În privința Constituției, Crin Antonescu a spus că este de acord cu consultarea Comisiei de la Veneția, deși nu este obligatoriu.

Europarlamentarul Renate Weber a comentat în emisiunea „Kilometrul 0” de la Digi24 proiectul de modificare a Constituției, dar și eliminarea cvorumului de 50% la referendum. Renate Weber a săus că nu este timp pentru ca un astfel de proiect să fie gata până la toamnă.

Nu dorim să impunem proiectul nostru de Constituție. Dorim ca această Constituție să fie discutată și, dacă se poate, să fie fructul unui consens cât mai larg al forțelor politice”, a afirmat co-președintele USL.

În opinia lui, Crin Antonescu susține că este timp pentru un referendum privind modificarea Constituției până în toamnă.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri