Exclusiv Crin Antonescu: Iohannis a ținut România pe o direcție corectă în vremuri foarte agitate. Contează mai mult decât traseul unei vizite

Data publicării:
crin antonescu iohannis
Crin Antonescu a vorbit la Digi24 despre mandatele președintelui Klaus Iohannis. Foto: Captură video

Fostul președinte al PNL, Crin Antonescu, spune că președintele Klaus Iohannis a menținut România pe o direcție corectă. „Aprecize foarte mult că președintele nu a mai folosit instituțiile internaționale, cercurile politice internaționale pentru a-și rezolva problemele politice interne”, a declarat acesta în emisiunea Studio Politic, la Digi24.

Întrebat dacă deplasările externe ale președintelui Klaus Iohannis sunt o problemă de imagine pentru acesta, Crin Antonescu a spus că nu este deranjat de ele. „Pot fi discutate și au prețul lor, chestiuni de imagine”, spune acesta.

„Nu mă deranjează. Sigur că aceste lucruri pot fi discutate și au prețul lor, chestiuni de imagine. Pe mine mă interesează, și astea sunt niște reușite ale mandatului lui Iohannis, faptul că în ceea ce privește orientarea României, poziția internațională a României în vremuri foarte agitate a fost una corectă, mă interesează că în decursul celor nouă ani de mandat s-au mai normalizat niște lucruri, cât de cât, în ceea ce privește raporturile servicii-viață politică, justiție-viață politică.

Aprecize foarte mult că președintele nu a mai folosit instituțiile internaționale, cercurile politice internaționale pentru a-și rezolva problemele politice interne așa cum s-a întâmplat cu predecesorul său.

Sunt lucruri care contează mai mult decât un traseu de vizite prezidențiale pe care unii îl pot interpreta ca un traseu de vacanță sau alții drept deschidere fără precedent în politica externă”, a declarat fostul președinte al PNL.

Editor : R.K.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri