Sari la conținut

Crin Antonescu: Zgonea vrea să amânăm declaraţia privind Ucraina, dar ar fi necesară o reacţie rapidă

 

Liderul PNL a fost întrebat care este stadiul discuţiilor în privinţa declaraţiei care ar putea fi adoptată în Parlament în privinţa Ucrainei.

Antonescu a susţinut că declaraţia propusă spre a fi adoptată de Parlament în privinţa situaţiei din Ucraina are consens, dar PSD ar dori să fie amânată cu o săptămână adoptarea documentului.

„Am discutat cu domnul preşedinte al Camerei astăzi această chestiune. Dânşii ar dori să o amânăm cu o săptămână, pentru ca să vină şi ministrul de Externe, să aibă explicaţii, discuţii, în comisiile de politică externă. Din punctul meu de vedere, ar fi fost mai bine mai repede, săptămâna aceasta. O să mai discutăm şi mâine şi o să ajungem la o concluzie”, a susţinut preşedintele Senatului.

În opinia lui Antonescu, ar fi fost de dorit o „reacţie rapidă” a Parlamentului, dar nu poate convoca singur ambele Camere în şedinţă de plen.

El a mai precizat că adoptarea declaraţiei privind Ucraina ar fi bine să aibă loc marţi sau miercuri.

Duminică, preşedintele Senatului, Crin Antonescu, a anunţat că va solicita luni convocarea Birourilor Permanente, pentru ca, marţi, Parlamentul, reunit în şedinţă comună, să adopte o declaraţie privind situaţia din Ucraina.

USD a anunţat, tot duminică, printr-un comunicat, că susţine reunirea plenului Parlamentului pentru adoptarea unei declaraţii privind situaţia din Ucraina, menţionând că momentul potrivit ar fi miercuri, după votul din plen de marţi pentru noua structură a Guvernului de la Bucureşti.