Cristian David: PNL nu era, structural vorbind, pregătit pentru un partid de 27%

Data publicării:
06022013 20m 20david 20pnl-48104

Liberalul Cristian David, ministrul delegat pentru românii de pretutindeni, a vorbit în emisiunea „Imparțial”, de la Digi24 despre viitorul congres al PNL și a declarat că este necesară o revizuire a Partidului Național Liberal, care ar trebui să își creeze departamente, pentru că nu era pregătit structural să fie un partid mare.

„Este un congres de evaluare și analiză, s-a încheiat o perioadă electorală care a așezat PNL pe o cu totul altă pozitie, nu era structural vorbind pregătit pentru un partid de 27%, unul puternic, prin tradiție nu avea o structură de forță guvernamentală, e foarte bine venită revizuirea, trebuie să își creeze departamente”, a declarat Cristian David.

„Trebuie să avem forța creativă care să adauge valoare adăugată liberală în acest Guvern, sunt lucruri care țin de protecția socială, dar aceasta nu poate fi făcută fără valori liberale de creștere economică”, a spus membrul PNL.

Pe de alt parte, Cristian David nu crede că e posibil să nu continue Crin Antonescu proiectul pe care l-a început, cel al USL, unul asumat de peședintele partidului, care s-a dovedit un proiect de succes.

„Relația cu PSD e o relație politică care susține un Guvern cu obiective majore, cred că nu putem fi altfel decât responsabili. Chiar dacă există diferențe de opinie, nu trebuie să o transformăm în conflict. Pentru liberali, diferența de opinie e factor de progres, din confruntarea de idei ies ideile bune. Avem o responsabilitate extrem de mare în fața populației”, consideră Cristian David.

Mai mult, deferindu-se la actualele atacuri din sânul PNL, liberalul consideră că PNL e un partid în care întotdeauna au existat păreri diferite. „Nu e o surpriză să fie mai multe opinii, mă îndoiesc că vor duce la sancțiuni sau sciziuni în PNL. Toate aceste dispute de opinii sunt firești în mediul liberal, de la momentul reunificării PNL în 95 am mers constant pe această traiectorie”, a declarat Cristian David la Digi24.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri