Cristian Tudor Popescu: Ar fi fost bine pentru PNL ca Antonescu să fi rămas preşedinte, iar Klaus Iohannis să devină candidat la preşedinţie

Data publicării:
ctp

„Demisia lui Crin Antonescu nu rezolvă decât o problemă personală. O problemă de orgoliu rămasă nerezolvată din vara anului 2012, când, la fel, într-un mod hazardat şi deplasat, domnul Antonescu şi-a pus cariera politică pe masa de poker. Acum nu ajută partidul cu nimic această demisie a domnului Antonescu, a spus jurnalistul.

Cristian Tudor Popescu spune că este necesară schimbarea candidatului la preşedinţie a PNL-ului cu Klaus Iohannis, dar că nu i se pare o soluţie ca Iohannis să devină şi preşedintele PNL.

„Pentru că nu are niciun pic de experienţă în conducerea acestui partid. Ori structurile din teritoriu ale PNL-ului sunt greu de controlat, baronii PNL sunt greu de controlat, ori, ca domnul Iohannis să şi reuşească să stăpânească PNL-ul şi să şi candideze la preşedinţie acum, mi se pare o sarcină dificilă, dacă nu imposibilă. Ar fi fost mai bine pentru partid ca domnul Antonescu, fără declaraţii bombastice cu care s-a eroizat în campanie, să fi rămas preşedintele partidului, controlând în continuare structurile şi domnul Iohannis să devină candidat la preşedinţie al partidului”, a spus jurnalistul.

Întrebat dacă acest gest ar putea să vină în logica întăririi partidului, Cristian Tudor Popescu a spus: „Da, vine în logica întăririi mortului. Când se scoate mortul din casă, el este întărit. Cam aşa a fost întărit PNL-ul. Este o demagogie jalnică. Partidul nu a ieşit deloc întărit, ci este într-o situaţie dificilă, comparabilă cu cea din 1992, când domnul Câmpeanu, pe atunci preşedintele partidului, a avut geniala idee de a-l propune pe Regele Mihai candidatul la preşedinţie al PNL, cu rezultate catastrofale pentru partid”.

Întrebat ce crede despre demisia lui Klaus Iohannis din funcţia de prim vicepreşedinte al partidului PNL, pentru rezultatele slabe înregistrate la alegerile europarlamentare de la Sibiu, şi dacă acesta mai poate să repezinte partidul şi să fie candidat la preşedinţie, Cristian Tudor Popescu a spus că este greu de spus, pentru că nu au soluţie.

Dacă domnul Iohannis a luat această decizie, este ciudat, după ce îţi dai demisia din funcţia de prim vicepreşedinte, odată cu Crin Antonescu din cea de preşedinte, e mai greu să candidezi în calitate de lider al partidului. Este o lovitură dură pentru PNL, nu văd pe cine altcineva ar putea PNL acum, în ceasul al unsprezecelea timpul deja s-a scurs. Pe cine să mai propui acum candidat la preşedinţie? O altă mare problemă...”

Crin Antonescu a declarat astăzi că, în calitate de preşedinte al PNL, îşi asumă rezultatul de 15% obţinut de partid la alegerile europarlamentare, pe care l-a calificat ca fiind un eşec. Îmi voi ţine cuvântul şi voi demisiona din fruntea PNl, a anunţat el pe Facebook.
Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri
Playtech
Comoara descoperită de un bărbat din Gorj în timp ce se plimba printr-o pădure: Sigur a fost ascunsă din...
Digi FM
Universitatea din București îi ia apărarea profesorului îmbrăcat în fustă: “Trăim într-o țară democratică...
Pro FM
Primele imagini cu Celine Dion la Paris. Artista ar putea cânta la ceremonia de deschidere a Jocurilor Oimpice
Film Now
A fost dezvăluită cauza morții iubitei lui Clint Eastwood. Christina Sanders și-a pierdut viața la 61 de ani
Adevarul
Ce înseamnă prezența bombardierelor strategice americane în România. Explicațiile unui fost reprezentant al...
Newsweek
Armata britanică a testat arma cu laser de pe un vehicul blindat. Distruge ținte cu viteza luminii
Digi FM
Unde s-a angajat fiica cea mare a Amaliei și a lui Ilie Năstase, pe perioada vacanței. Studiază la Paris, dar...
Digi World
Descoperirea ADN crucială, care ar putea contribui la vindecarea unuia dintre cele mai mortale tipuri de...
Digi Animal World
„Fantoma” unui câine a fost surprinsă pe camerele de supraveghere. Imaginile au stârnit o dezbatere în mediul...
Film Now
Mădălina Ghenea, la masă cu Kevin Spacey, la o gală în Taormina. Actorul de 64 de ani, tot un zâmbet când i-a...
barbat incatusat amenintare cu pistol satu mare
Panică într-un parc din Satu Mare. Un bărbat a amenințat trecătorii cu un pistol de tip airsoft