CRIZĂ ÎN USL. Victor Ponta: Încă nu ne-am înţeles. Crin Antonescu: Nu avem ce negocia, alte propuneri nu facem

Data publicării:
antonescu ponta mediafax

ACTUALIZARE 14.40. „Noi, PNL, avem un mandat care este clar formulat, propunere pentru minister cu Klaus Iohannis ministru de Interne şi vicepremier. Aceasta este decizia PNL, la care PNL are dreptul, pe care i-am prezentat-o premierului. Aceasta este singura noastră propunere, nu avem ce negocia asupra ei câtă vreme asupra persoanei propuse şi a calităţii lui Klasu Iohannis, premierul a spus că e de acord.

Nu avem cum să acceptăm o variantă în care să apară posturi noi în schemă, şi aşa Guvernul este prea mare, din punctul nostru de vedere şi un guvern mai scurt, cu 14 - 15 ministere se poate face. Dacă premierul nu doreşte să vină în Parlament, trebuie să ştie, i-am spus că noi, alte propuneri nu facem, astea sunt deciziile noastre. Cert este că premierul trebuie să ia o decizie şi trebuie să o ia ceva mai repede, pentru că suntem într-o situaţie de criză în guvern”, a spus Crin Antonescu.

ACTUALIZARE 13.50. "Încă nu ne-am înţeles", a declarat Victor Ponta.

„Am venit clar cu două lucruri: rămânem la formula din 2012, cu toate posturile aparţinând colegilor liberali să le aparţină şi să vină cu nominalizări, sau dacă este restructurare, să fie consens”, a spus Victor Ponta.

"Fac tot ce ţine de mine pentru a continua USL", a adăugat premierul.


Premierul Victor Ponta a declarat, luni, după o întâlnire a liderilor USD în Biroul preşedintelui Camerei, că vrea ca USL să rămână unită, o variantă posibilă fiind rămânerea pe structura din 2012 a Guvernului, cu Klaus Iohannis la Interne, sau vicepremier şi ministru de Finanţe. 

"Vreau să continuăm împreună. Vreau să păstrăm Uniunea Social-Democrată", a declarat astăzi premierul Victor Ponta.

Am văzut aseară, majoritatea liderilor PNL sunt pentru păstrarea USL, cred că e cea mai înţeleaptă decizie pentru că am pornit împreună. Da, vreau să rămânem împreună. Am văzut o propunere de adevărat fost premier, a domnului Tăriceanu, să continuăm ca până acum, să rămânem cu trei vicepremieri. Decizia mea ca premier este foarte clară, nu există un acord al celor patru partide, e clar, nu mergem în Parlament. Dacă liberalii nu sunt de acord să schimbăm ceva, nu mergem în parlament cu o nouă structură”, a spus premierul.

Domnul Ponta nu este, nici prin funcţie, nici prin situaţia sa în general, în vreo calitate să fie de acord sau să nu fie de acord, să aşeze dânsul cum doreşte propunerile PNL. Domnul Ponta ca prim-ministru are într-adevăr, şi i-am respectat întotdeauna acest drept, dreptul de a spune: "Cutare om mi se pare incompetent, nu pot să lucrez cu el şi aşa mai departe". Domnul Ponta a spus despre toţi aceşti oameni că sunt foarte buni, cu precădere Klaus Iohannis s-a întrecut cu domnul Băsescu în a saluta venirea lui Klaus Iohannis în Guvern şi ca atare pe poziţiile pe care noi le deţinem şi la care noi avem dreptul nu domnul Ponta face ordine. Asta e o chestiune simplă şi pe care cred că până la urmă o va înţelege toată lumea”, a declarat Antonescu.

Liderul PNL a precizat că liberalii nu au solicitat extinderea poziţiilor din Guvern, ci menţinerea actualelor poziţii pe care PNL le-a deţinut şi le deţine în Guvern.

Pe scurt, şi simbolic spus, încă o dată, rămâne cum am vorbit. Domnul Ponta are de ales, simbolic, repet, între Klaus Iohannis şi Dan Voiculescu”, a mai precizat liderul PNL.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri