Cum explică Liviu Dragnea ideea unei OUG pe Codurile penale

Data actualizării: Data publicării:
liviu dragnea cex inquam octav ganea20181210184802_OGN_3409-01
FOTO: Inquam Photos / Octav Ganea

Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a explicat că ideea adoptării unei ordonanţe de urgență pentru modificarea Codurilor penale a apărut în condiţiile în care „este o istorie care nu se mai termină” în această privinţă.

liviu dragnea cex inquam octav ganea20181210184802_OGN_3409-01
Sursă foto: INQUAM PHOTOS / Octav Ganea

Colegii noştri au motivat pentru că este o istorie care nu se mai termină. Şi au zis, pe articolele declarate constituţionale, deci care au trecut de filtrul Curții, n-au vedea de ce să nu se dea OUG. Vor fi vizate articolele declarate constituționale”, a declarat Dragnea la finalul CExN al PSD.

Întrebat de ce este nevoie de ordonanță de urgență dacă tot susține că PSD și ALDE au în continuare majoritatea în Parlament, liderul social-democrat a răspuns, enervat: „Foarte tare logica. Tocmai v-am spus, colegii mei au prezentat argumente prin care au arătat că se lungește foarte mult procesul legislativ și de contestare la Curtea Constituțională a acestor acte legislative. Asta este principala motivație”.

Premierul Viorica Dăncilă a anunţat luni că, în cadrul Comitetului Executiv Naţional al PSD, s-a discutat şi decis oportunitatea aprobării unei ordonanţe de modificare a Codului penal şi a Codului de procedură penală în sensul adoptării acelor articole din coduri care au fost declarate constituţionale.

Întrebată dacă a existat o discuţie despre adoptarea unei ordonanţe de modificare a codurilor, premierul a spus: „Da, a existat o astfel de discuţie în cadrul CExN. În unanimitate s-a hotărât ca articolele declarate constituţionale să vedem oportunitatea de a fi promulgate printr-o ordonanţă de urgenţă. Mai multe detalii în acest sens, pentru că ţine de aspecte de natură juridică, va da ministrul Justiţiei”. 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri