Cum explică Nicușor Dan absențele sale de la ședințele CGMB

Data actualizării: Data publicării:
nicusor dan

Nicuşor Dan, liderul Uniunii Salvaţi România, a declarat, luni, că responsabil pentru absenţele sale la şedinţele Consiliului General al Municipiului București (CGMB) este PSD, care a blocat fuziunea dintre USB şi USR, iar el ar încălca legea dacă ar veni la aceste şedinţe.

nicusor dan
Foto: Facebook

În plus, el o acuză pe Gabriela Firea, primar general al Capitalei, că ar minți mai mult decât Sorin Oprescu. Minciunile ar privi acuzaţiile primarului că USB blochează proiectele din Capitală, pentru că Uniunea nu are majoritate în Consiliu.

”Acest lucru se datorează PSD”, a spus Nicuşor Dan despre acuzaţiile Gabrielei Firea privind absentarea sa de la şedinţele Consiliului General al Municipiului Bucureşti. 

”În momentul acesta, formal, eu nu mai sunt membru USB, ci USR. Mandatul în CGMB este de membru USB. Din momentul în care am candidat la alegerile parlamentare, sunt membru USR. De ce nu pot să merg la şedinţe? Pentru că PSD a blocat procesul de fuziune”, a spus Nicuşor Dan, arătând că era doar o formalitate care ar fi trebuit să se încheie în luna octombrie şi care tergiversează din cauza social-democraţilor, care au contestat acest proces.  

Potrivit liderului USR, este ”o completă meschinărie a PSD”, pe de o parte să blocheze procesul de fuziune şi apoi să spună că el absentează de la şedinţele CGMB, ştiind că nu poate participa la şedinţe pentru că ar încălca legea. 

Nicuşor Dan s-a referit şi la acuzaţiile aduse de primarul general, Gabriela Firea, la adresa sa, privind bloicarea de către USB a tuturor proiectelor în cadrul administraţiei Bucureşti.

”După ce l-am avut pe Sorin Oprescu, mi s-a părut imposibil ca cineva să mintă mai mult decât Oprescu, dar doamna Firea minte mai mult”, a spus Nicuşor Dan, adăugând că faptul că USR blochează proiectele din Capitală este o minciună, pentru că USR nu are majoritate în CGMB.

”Toată responsabilitatea guvernării locale revine doamnei Firea şi PSD, cu aliaţii de la ALDE şi UNPR, au 28 de oameni în CGMB”, a mai precizat liderul USR.  

La rândul lui, Cristian Ghinea a arătat că în data de 8 decembrie se împlinesc şase luni de la promisiunea celebră privind rezolvarea traficului, şi lumea va vedea cum s-a rezolvat această problemă.

Primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, a declarat, duminică seară, într-o intervenţie telefonică la Antena 3, că liderul USR Nicuşor Dan este ”cel mai absent consilier general”, iar ea nu înţelege cum poate acesta să salveze o instituţie, un oraş sau o ţară chiulind şi boicotând toate proiectele bune pentru Bucureşti.

”Dacă nu ar fi de plâns ar fi chiar de râs cine doreşte să organizeze un referendum pentru suspendarea mea, exact omul care a venit cu maxime garanţii că salvează Bucureştiul şi de fapt nu a făcut altceva în cinci luni de zile decât să saboteze Capitala. În primul rând, este cel mai absent - dacă poate fi formulată o astfel de sintagmă - consilier general. Nu ştiu cum poate să salveze o instituţie, un oraş sau o ţară, chiulind de la dezbateri, chiulind de la propunerile care se fac în Consiliul General, iar prin colegii domniei sale să boicoteze toate proiectele bune pentru Capitală. Oricum, este un grup politic care lipseşte în cam jumătate din timp. Din cei 15 consilieri generali, dacă vin 7-8, maxim 9 la şedinţe. În schimb, din această absenţă, eu înţeleg că de fapt stau mai mult pe Facebook şi spun lucruri total neadevărate”, a afirmat Gabriela Firea.

Ea a susţinut că toate acuzaţiile pe care i le-a adus Nicuşor Dan sunt ”minciuni sfruntate” şi a menţionat că îşi va lua ”toate măsurile” pentru a restabili adevărul.

Firea a enumerat şi protecle ”boicotate” de USR în CGMB: programul prin care să se cumpere prin SEAP aparatură prin care să fie modernizate spitalele şi cabinetele medicale şcolare, consolidarea clădirilor cu risc seismic, acordarea unei burse de 500 de lei pentru studenţii care stau în gazdă la persoane vârstnice pe care le ajută sau care dau meditaţii, sprijinirea micilor antreprenori.

”În chestiunea RADET se dorea să fie temă de campanie ca din două în două zile să fim ameninţaţi tot cei care locuim în Bucureşti că nu se mai livrează apă caldă şi căldură. Am demontat acest plan diabolic şi RADET a intrat în procedură de insolvenţă ca o garanţie că se va aproba un plan de restructurare a acestei companii într-un termen rezonabil”, a adăugat ea.

”Atâta nepricepere şi rea voinţă ca la domnul Nicuşor Dan eu nu am văzut”, a mai declarat Gabriela Firea. 

Liderul Uniunii Salvaţi România, Nicuşor Dan, a anunţat, duminică, în urma prezentării unei analize a activităţii Primăriei Generale, la cinci luni de la preluarea mandatului de către Gabriea Firea, că USR ia în calcul convocarea unui referendum pentru demiterea primarului general al Capitalei, Gabriela Firea, la finalul primului an de mandat.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri
Playtech
Dezvăluiri după ce Simona Halep a abandonat la Trophee Clarins. Ce a pățit înainte de primul tur de la Paris
Digi FM
Câți bani câștigă Ștefan Bănică pentru un spectacol. Onorariul e pe măsura popularității sale
Pro FM
Ce pofte are Hailey Bieber de când este însărcinată: „Nu aveți voie să judecați”
Film Now
Elizabeth Hurley are o siluetă impecabilă la aproape 59 de ani. Imaginile din vacanță au făcut furori pe...
Adevarul
Cum ar arăta Bucureștiul dacă politicienii s-ar ține de promisiunile din campanie
Newsweek
RECALCULARE Care pensionari iau 1.000 lei în plus la pensie, deși s-au pensionat înainte de 60 ani?
Digi FM
Ben Affleck şi Jennifer Lopez locuiesc separat, pe fondul problemelor în căsnicie, susțin surse citate de...
Digi World
Cum să-ți alegi ochelarii de soare pentru a te proteja de efectele razelor UV. Detaliul la care să fii atent
Digi Animal World
Rasa de pisici cu cea mai mică speranță de viață. Ce trebuie să știi dacă ai ca animal de companie această...
Film Now
Tom Cruise a primit cea mai mare lovitură de la fiica sa, Suri. Ce decizie a luat tânăra în vârstă de 18 ani
UTV
Cine este noua iubita a lui CRBL? Artistul a fost surprins in prezenta unei pustoaice la scurt timp dupa...