Dacian Cioloș: Executivul Grindeanu a adoptat, pe repede înainte, proiectul de lege a recursului compensatoriu

Data actualizării: Data publicării:
dacian ciolos gov ro
Foto: arhivă gov.ro

Fostul premier Dacian Cioloș a postat, pe Facebook, un mesaj în care spune că Guvernul condus de Sorin Grindeanu este cel care „a adoptat pe repede înainte proiectul de lege a recursului compensatoriu pe care acum nu și-l asumă”. Mesajul lui Dacian Cioloș este însoțit de o stenogramă a ședinței de Guvern din 31 ianuarie 2017.

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

Mesajul lui Dacian Cioloș:

Stenograma ședinței de Guvern din 31 ianuarie 2017 arată că Executivul Grindeanu a adoptat pe repede înainte proiectul de lege a recursului compensatoriu pe care acum nu și-l asumă. Legea a fost inițiată la propunerea lui Florin Iordache în aceeași zi în care a fost aprobată și celebra OUG 13. Guvernul a trimis-o în Parlamentul în care Coaliția PSD-ALDE are majoritate.

PSD a adoptat apoi Legea recursului compensatoriu cu introducerea unor măsuri care au permis eliberarea a mii de condamnați înainte de termen. Comisia juridică a Parlamentului care a adoptat Legea recursului compensatoriu a fost condusă de acelasi Florin Iordache, inițiatorul legii în Guvern.

Ministrul Tudorel Toader și propaganda PSD încearcă azi să arunce vina asupra Guvernului Cioloș, care propunea o cu totul altă formă a legii, fără legătură cu forma inițiată și adoptată de PSD.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri