Dacian Cioloș: Încercăm să convingem PNL să mergem pe un guvern de coaliție. Nu susținem un guvern minoritar, sprijinit deja de PSD

Data actualizării: Data publicării:
Dacian Cioloș face declarații lângă Florin Cîțu.
Dacian Ciolos si Florin Citu. Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Președintele USR, Dacian Cioloș, a declarat, joi, după desemnarea lui Nicolae Ciucă pentru funcția de prim-ministru, că partidul pe care îl conduce nu intenționează să susțină un guvern minoritar „care are susținerea PSD”. Din punctul său de vedere, ar putea fi format foarte rapid un guvern PNL-USR-UDMR, însă „decizia este la PNL”.

„Vom încerca să convingem PNL să mergem pe soluția unui guvern majoritar, de coaliție. USR nu intenționează să susțină un guvern minoritar care are deja susținerea PSD-ului.

Noi am venit deja cu un program de guvernare, România are nevoie de decizii ferme în perioada următoare, de folosirea banilor europeni, și lucrurile astea trebuie asumate de un guvern care vrea să modernizeze România.

Am putea avea rapid un guvern PNL-USR-UDMR dar repet, decizia este la PNL, și este o decizie pe care și-o vor asuma. În aceste condiții, dacă USR nu este la guvernare, evident că este în opoziție”, a declarat Dacian Cioloș.

Întrebat dacă USR va vota Guvernul Ciucă, liderul USR a răspuns: „Nu știm ce să votăm deocamdată. Există intenția de a forma un guvern minoritar, nu știm care e lista, dar nu mai contează cum va vota USR, dacă PNL a anunțat deja că are susținere în Parlament. Pare să existe deja o înțelegere între PNL și PSD, cu care se simt confortabil și unii și ceilalți, nu se mai pune problema unei susțineri USR”, a mai declarat Cioloș.

Preşedintele Klaus Iohannis l-a desemnat joi pe Nicolae Ciucă, ministrul interimar al Apărării, să formeze un nou guvern, după ce cabinetul propus de Dacian Cioloș a fost respins de Parlament.

Decizia PNL după desemnarea lui Nicolae Ciucă va fi formarea unui guvern minoritar, format din PNL și UDMR, excluzându-i practic pe cei de la USR de la guvernare.

Citește și: Nicolae Ciucă, după ce a fost desemnat premier: Vom negocia cu toate forțele politice responsabile

Editor : I.C

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri