Dacian Cioloș: „Marcel Ciolacu să îl întrebe pe Adrian Năstase de ce a negociat subvenții mici” pentru fermierii români

Data publicării:
News Themen der Woche KW27 Dacian Ciolos bei einer Pressekonferenz der Fraktion Renew Europe zur Ernährungssicherheit im
Europarlamentaru REPER, Dacian Cioloș. Foto: Profimedia Images

Europarlamentarul Dacian Cioloș a declarat vineri că „premierul Marcel Ciolacu şi echipa lui de zgomote s-au apucat să vânture din nou minciuna că subvenţiile agricultorilor sunt mici” din cauza lui Cioloș. Europarlamentarul REPER a spus că negocierile pe subvenții au fost făcute în perioada când guvernul Adrian Năstase pregătea aderarea la Uniunea Europeană.

„Marcel Ciolacu și echipa lui de zgomote s-au apucat să vânture din nou minciuna că subvențiile agricultorilor sunt mici din cauza mea. Știu că pesediștii au memoria scurtă, dar negocierile pe subvențiile în agricultură au fost făcute de Guvernul PSD când a pregătit aderarea la UE. Eu le-am crescut în mandatul de comisar și ele cresc și acum în fiecare an datorită negocierilor pe care le-am dus atunci”, a spus Cioloș într-o postare publicată pe contul său de Facebook.

„Le recomand PSD-iștilor să nu se mai împuște singuri în picior. Și Marcel Ciolacu să îl întrebe pe Adrian Năstase de ce a negociat subvenții mici”, a spus Cioloș.

Guvernul Ciolacu a aprobat, în şedinţa de joi, hotărârea pentru completarea HG nr. 1174/2014 privind instituirea unei scheme de ajutor de stat pentru reducerea accizei la motorina utilizată în agricultură. Actul normativ vizează completarea articolelor 2 şi 10 din Hotărârea Guvernului nr.1174/2014, în sensul stabilirii nivelului subvenţiei la motorină care se plăteşte aferent anului 2024 şi a sumei alocate pentru plata în anul 2024 a ajutorului de stat, prin bugetul Ministerului Agriculturii şi Dezvoltării Rurale.

De asemenea, guvernul a adoptat instituirea unei scheme de ajutor de stat pentru susţinerea activităţii crescătorilor de animale, precum și pentru susţinerea activităţii crescătorilor din sectorul suin şi avicol, în perioada 1 august 2022 – 31 august 2023, în contextul crizei provocate de agresiunea Rusiei împotriva Ucrainei.

Editor : M.L.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri