Dan Barna spune că obiectivul Alianței USR-PLUS este fuziunea: „E greu să guvernezi pe bucățele!”

Data publicării:
ciolos barna - ganea - 20190508131802_OGN_5357-01
Foto: InquamPhotos/Octav Ganea

Liderul USR Dan Barna a declarat miercuri seara, la TVR1, că obiectivul de viitor al Alianței USR-PLUS este de a fuziona, pentru că este mai greu „să guvernezi pe bucățele”. 

„Suntem în contextul unei alianțe politice, pasul următor după alianța electorală care a existat la europarlamentare. Obiectivul va fi ca într-un termen, vom vedea dacă mai scurt sau mai lung, să ajungem la o fuziune, pentru că e greu să guvernezi pe bucățele”, a spus președintele USR, Dan Barna, citat de Mediafax.

El a subliniat că are o relație excelentă cu Dacian Cioloș și că decizia ca el să candideze la prezidențiale a venit în urma unei analize strategice. „Discutăm la orice moment. Îl sun, mă sună. Deseori mai glumim, ne trimitem unul altuia articolele în care se spune cum ne-am certat, boscorodit. Avem o relație funcțională”, susține Dan Barna.

În ceea ce privește decizia de a candida la prezidențiale, Dan Barna a explicat că „avea un potențial mai mare de creștere și de angrenare a comunității”.

„E ca o partidă de șah. Cum așezăm piesele de care dispunem: notorietatea lui Dacian Cioloș, filialele și resursele pe care le are USR, numărul de membri cumva entuziaști, pentru că sunt la început, dinspre PLUS, experiența parlamentară a colegilor mei și a deputaților/senatorilor USR. În contextul european actual, toate partidele similare cu noi sunt în secvența 3-8% în toată Europa. Nicăieri în Europa nu este o poveste mai de succes decât este USR. Pentru cei din ALDE Europe, în care suntem membri, suntem o poveste de succes. Din perspectiva asta, noi avem niște resurse și a fost o analiză, din punctul meu de vedere ca antreprenor care a lucrat în management de proiect, cum arată mai bine un scenariu să guvernăm în 2020. Candidatura mea este cea care avea un potențial mai mare de creștere și de angrenare a comunității în ceea ce înseamnă viziunea unei Românii”, a explicat Dan Barna, în contextul în care USR-PLUS a lansat, miercuri, campania de strângere de semnături pentru candidatura lui Dan Barna la alegerile prezidențiale din noiembrie.

Editare web: Luana Păvălucă

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri