Dan Mihalache: Premierul britanic a solicitat o convorbire telefonică cu Iohannis. Când ar urma să aibă loc

Data actualizării: Data publicării:
boris johnson vorbeste la telefon getty
Foto: Guliver/GettyImages

Ambasadorul României în Marea Britanie, Dan Mihalache, spune că premierul britanic Boris Johnson a solicitat o convorbire telefonică cu președintele României, Klaus Iohannis. El a explicat și de ce între București și Londra nu se poartă discuții pentru o vizită a lui Iohannis la Londra.

„Deocamdată situația din Marea Britanie este foarte fluidă, după cum fluide sunt și negocierile pe care Marea Britanie le poartă cu UE în vederea Brexit-ului și atunci evaluarea noastră, a misiunii diplomatice, a fost să menținem nivelul relațiilor foarte ridicat, dar nu neapărat să facem acest exercițiu care la ora asta ar putea să fie mai degrabă de imagine”, a spus Dan Mihalache la B1 TV.

„Din câte știu eu, partea britanică a solicitat chiar o convorbire telefonică cu Președintele României, care s-ar putea să aibă loc într-o perioadă forte foarte apropiată, poate chiar în această săptămână. Și premierul Boris Johnson este supus unui anumit tip de presiune a opiniei publice interne. El trebuie să livreze un plan de ieșire a Marii Britanii și să aibă în vedere că majoritatea din Camera Comunelor este mai slabă din punct de vedere al numărului de voturi chiar ca România”, a mai spus ambasadorul.

Editor web: Monica Bonea

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri