Dăncilă îi răspunde lui Iohannis: „Olguța Vasilescu este un om cu o experiență vastă”

Data actualizării: Data publicării:
dancila olguta vasilescu colaj

Premierul Viorica Dăncilă a criticat decizia președintelui Klaus Iohannis de a refuza, a treia oară, numirea Liei Olguța Vasilescu în funcția de ministru al Dezvoltării. Dăncilă l-a acuzat pe Iohannis că încearcă să blocheze Guvernul și investițiile locale. 

„Aș vrea să fac câteva remarci privind decizia președintelui de a respinge din nou propunerea făcută pentru ministerul Dezvoltării. Așadar, avem stabilite resursele bugetare pentru a impulsiona investițiile de care românii au nevoie, investiții în infrastructură, în școli și grădinițe, în modernizarea localităților. Comunitățile locale au nevoie de sprijin și facem toate eforturile să dezvoltăm uniform toate regiunile.

Ministerul Dezvoltării are nevoie de un ministru titular, un ministrul dedicat și cu experiență. Olguța Vasilescu este un om cu o experiență vastă în administrația locală și în activitatea ministerială. Olguța Vasilescu este ministrul care a gestionat cu succes două legi complexe: legea salarizării unitare și legea pensiilor. De aceea, argumentele președintelui pentru blocajul la adresa Guvernului sunt necredibile. Am dat dovadă de deschidere și răbdare. Iar președintele a răspuns prin atacuri și încercări de a bloca Guvernul.

Președintele vrea să împiedice investițiile la nivel local. Acest lucru nu mai poate continua. Îi solicit domnului președinte să abandoneze jocurile politice. Conflictul pe care îl întreține nu ajută economia. Cetățenii nu au nevoie de lupte politice, ci de investiții. Pentru asta, Guvernul trebuie lăsat să lucreze”, a declarat Viorica Dăncilă în deschiderea ședinței de guvern.

 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri