Dăncilă îl critică pe Iohannis în legătură cu vizita în SUA: Trebuia să aibă o discuție cu Guvernul și Parlamentul

Data publicării:
iohannis trump FB.jpg 2
Foto: presidency.ro

Premierul Viorica Dăncilă a declarat, în contextul vizitei președintelui Klaus Iohannis la Casa Albă, în data de 20 august, că ar fi fost benefic ca șeful statului să discute în prealabil cu Executivul, iar printre temele considerate importante ar fi energia, relațiile economice, apărarea.

„Întotdeauna am fost adeptul consensului și trebuie să fie o cooperare între președinte-Guvern-Parlament. Cred că această discuție dl. președinte trebuia să o aibă și cu Guvernul, dar și cu Parlamentul. Este foarte important că președintele face această vizită, dar mult mai importante sunt rezultatele, ce obținem din această vizită. Dacă mergem doar să facem fotografie, nu cred că aduce beneficii României. (...) Cred că la întoarcere e normal ca dl. președinte să vină în fața românilor și să spună am obținut asta, asta, pentru că important la o astfel de vizită să discuți și despre anumite probleme care pot consolida relațiile”, a declarat Viorica Dăncilă, la Antena 3, potrivit Mediafax.

„Eu sper ca dl. președinte să nu vină cu anumite lucruri pe care Guvernul să le implementeze și care efectiv nu au făcut obiectul unor discuții. Cred că era important punctual să discutăm despre aspectele economice, fie că vorbim de MApN, relațiile economice, energie, cred că toate aceste lucruri trebuiau discutate, iar în urma discuțiilor trebuiau semnate acorduri pentru lucruri de interes între România și SUA”, a mai spus premierul.

Klaus Iohannis, primit de Donald Trump la Casa Albă pe 20 august

Președintele Klaus Iohannis își începe, mâine, vizita în Statele Unite. Cel mai important moment al prezenței peste ocean va fi întâlnirea de la Casa Albă, cu președintele Donald Trump.

Printre altele, cei doi șefi de stat vor aborda subiecte precum energia, ridicarea vizelor pentru cetățenii români, aparărea, parteneriatul strategic sau relațiile economice dintre cele două state. Cei doi vor discuta și despre o eventuală suplimentare a numărului de soldați americani aflați pe teritoriul României.

Este a doua vizită pe care o face Klaus Iohannis în SUA, de când este președinte. Șeful statului s-a mai întâlnit cu Donald Trump la Washington în iunie 2017.

Redactor web: George Costiță

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri