De ce au voie demnitarii să cumuleze pensia cu salariul. Ciucă: E neconstituţional să se întrerupă mandatele celor care au fost aleşi

Data publicării:
Nicolae Ciucă, premierul României, susţine un discurs.
Nicolae Ciucă, Foto: Facebook/Nicolae Ciucă

Preşedintele PNL Nicolae Ciucă spune că demnitarii sunt exceptați de la interzicerea cumului pensie-salariu pentru că este vorba despre oameni aleşi în funcții și e neconstituţional să se întrerupă mandatele celor care au fost aleşi. Despre faptul că această interdicţie nu se va aplica nici celor din Academia Română, preşedintele PNL a spus că au fost discutate ca abordări de principiu două domenii - domeniul Învăţământului şi domeniul Sănătăţii, pentru că acolo continuă să-şi desfăşoare activitatea şi cei care au ieşit la pensie.

Preşedintele PNL a fost întrebat de ce demnitarii sunt excluşi de la interdicţia cumului pensie-salariu, în proiectul care urmează să intre la votul Parlamentului.

„Este vorba de aleşi. E neconstituţional să se întrerupă mandatele celor care au fost aleşi. Am discutat acest subiect”, a spus Ciucă.

Despre faptul că şi membrii Academiei Române sunt printre excepţii, preşedintele PNL a spus că „au fost discutate ca abordări de principiu două domenii - domeniul Învăţământului şi domeniul Sănătăţii, pentru că acolo continuă să-şi desfăşoare activitatea şi cei care au ieşit la pensie”.

Ciucă a precizatcă impactul cel mai mare este la învăţământ pe mediul rural.

Editor : M.B.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri