Sari la conținut

Viorica Dăncilă participă în premieră la ședința CSAT

Consiliul Suprem de Apărare a Ţării (CSAT) s-a reunit, marţi, la Palatul Cotroceni, pe ordinea de zi fiind subiecte referitoare la activitatea în 2017 a instituţiilor cu atribuţii în domeniul securităţii naţionale, a Consiliului Operativ de Securitate Cibernetică, a Centrului Naţional de Răspuns la Incidente de Securitate Cibernetică, precum şi activitatea Consiliului Suprem de anul trecut.

csat cu dancila

presidency.ro

Consiliul Suprem de Apărare a Ţării (CSAT) se reuneşte marţi, pe ordinea de zi fiind subiecte referitoare la activitatea în 2017 a instituţiilor cu atribuţii în domeniul securităţii naţionale, a Consiliului Operativ de Securitate Cibernetică, a Centrului Naţional de Răspuns la Incidente de Securitate Cibernetică, precum şi activitatea Consiliului Suprem de anul trecut, informează News.ro.

Şedinţa CSAT va avea loc de la ora 12.00, la Palatul Cotroceni, a anunţat Administraţia Prezidenţială. Este prima ședință CSAT la care participă premierul Viorica Dăncilă.

Pe ordinea de zi a şedinţei sunt incluse subiecte referitoare la activitatea desfăşurată de către instituţiile cu atribuţii în domeniul securităţii naţionale în anul 2017 şi principalele obiective pentru anul 2018, activitatea Consiliului Operativ de Securitate Cibernetică în anul 2017 şi principalele obiective pentru anul 2018, activitatea desfăşurată de Centrul Naţional de Răspuns la Incidente de Securitate Cibernetică (CERT-RO) în anul 2017 şi planul de activitate pentru anul 2018, precum şi discuţii despre activitatea desfăşurată de către Consiliul Suprem de Apărare a Ţării în anul 2017.

Ultima şedinţă a CSAT a avut loc în 28 noiembrie 2017, când s-a decis ca România să trimită în acest an în teatrele de operaţii 1.775 de militari, cu 286 mai mulţi faţă de anul trecut, iar alţi 233 de militari se vor afla în ţară, cu posibilitatea de a fi dislocaţi la ordin. De asemenea, la misiunile Uniunii Europene, OSCE, NATO şi ONU vor fi trimişi 1.867 de jandarmi şi poliţişti, cu 340 mai mulţi decât în 2017.

Citiți și:  Ce spune Președinția despre protocoalele încheiate de SRI cu DNA sau alte instituții

Tudorel Toader a cerut desecretizarea protocoalelor dintre DNA și SRI