Decretul lui Iohannis, încă nepublicat în Monitorul Oficial. Remus Pricopie: „Statul român să fie capturat de un grup ilegitim?”

Data actualizării: Data publicării:
Remus Pricopie
Foto: Digi24

„Statul Român a ajuns să fie capturat de un grup ilegitim?” se întreabă rectorul SNSPA, Remus Pricopie într-o postare pe Facebook legată de faptul că decretul prezidențial emis vineri, prin care șefului de Stat Major, generalul Nicolae Ciucă, i se prelungește mandatul cu un an nu a fost publicat încă în Monitorul Oficial.

„Obstrucționarea deciziilor oricărui demnitar al Statului Român, prin abuzul de putere al altui demnitar, ar trebui să facă obiectul analizei foarte serioase a tuturor instituțiilor abilitate. Dacă acestă obstrucționare se va întâmpla şi o vom lăsa să treacă neobservată, fără o reacție rapidă şi fermă a societății, în ansamblul ei, atunci nu mai putem vorbi de stat de drept, ci de un STAT CAPTURAT de către un grup restrâns de oameni, în interes personal şi ilegitim. Sper ca azi acest scenariu al unui blocaj politic, prin abuz, să nu se confirme”, scrie Remus Pricopie în postarea de pe Facebook.

Postarea rectorului SNSPA este prilejuită de un articol apărut pe site-ul stiripesurse.ro care constată că în ciuda asigurărilor date de vicepreședintele Camerei, Florin Iordache, decretul tot nu fusese publicat sâmbătă dimineața. „Dacă decretul nu se publică până luni în Monitorul Oficial, în fruntea armatei române ajunge fie locțiitorul șefului Statului Major al Apărării, generalul-locotenent Adrian Tonea, fie unul dintre şefii categoriilor de forţe ale armatei”, precizează autorul articolului.

Decretul de prelungire a mandatului şefului Statului Major al Apărării, generalul Nicolae Ciucă, va fi publicat în Monitorul Oficial "în această noapte sau mâine dimineaţă", a declarat vineri, pentru Agerpres, vicepreşedintele Camerei Deputaţilor, Florin Iordache.

Decretul prin care s-a prelungit mandatul şefului Statului Major al Apărării a fost transmis Monitorului Oficial imediat după şedinţa CSAT de vineri, iar preşedintele Klaus Iohannis a atenţionat că întârzierea publicării acestui decret „are grave consecinţe şi atrage răspunderea juridică a tuturor persoanelor implicate”.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri