Deputat PSD, sub control judiciar. În joc sunt 400.000 de euro

Data actualizării: Data publicării:
IoanMunteanu_PSD_vestea.net

Procurorii DNA Ploiești au dispus începerea urmării penale împotriva deputatului PSD Ioan Munteanu, lider al filialei PSD Neamț. Acuzat de trafic de influență și spălare de bani, acesta a fost pus sub control judiciar pe o perioadă de 60 de zile.

IoanMunteanu_PSD_vestea.net
Sursă foto: vestea.net

Anchetatorii susțin că deputatul ar fi pretins de la un om de afaceri, la sfârșitul anului 2009, un procent de 5% din valoarea contractelor încheiate între firma acestuia și o societate comercială cu capital majoritar de stat.

În schimbul acestor bani, inculpatul i-ar fi promis omului de afaceri că va interveni pe lângă directorii societății cu capital majoritar de stat, față de care a pretins că are influență, pentru ca aceștia să facă demersurile necesare deblocării plăților restante către firma omului de afaceri.

„Procentul de 5%, reprezentând 400.000 euro, a fost primit de inculpatul Munteanu Ioan, în trei tranșe, din care 350.000 euro i-au fost remiși personal în perioada 2009-2010. Pentru a disimula adevărata natură a provenienței ultimei tranșe de 261.373,40 lei (aproximativ 50.000 euro), în cursul anului 2011, între societatea omului de afaceri și o firmă administrată de o rudă a inculpatului a fost încheiat un contract fictiv de prestări servicii”, transmite DNA, printr-un comunicat de presă.

Pe durata controlului judiciar, deputatul PSD trebuie să se prezinte la sediul DNA Ploiești sau la sediile instanțelor de judecată, ori de câte ori este chemat, să se prezinte la organul de poliție desemnat cu supravegherea sa, să nu părăsească teritoriul României, decât cu încuviințarea prealabilă a procurorului, să nu comunice direct sau indirect, pe nicio cale, cu persoanele menționate în ordonanța de dispunere a controlului judiciar și să nu dețină, să nu folosească și să nu poarte arme.

Ioan Munteanu este la al patrulea mandat de deputat PSD (2004-prezent).

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri