Deputatul Mihai Lasca a fost exclus din AUR. „A omis să prezinte că este urmărit penal și condamnat pentru vătămare corporală”

Data actualizării: Data publicării:
mihai lasca merge pe strada cu steagul romaniei in mana, in apropiere de o biserica.
Mihai Lasca a fost ales deputat în 2020, pe listele AUR. Foto: Facebook

Deputatul Mihai Lasca a fost exclus din Alianța pentru Unirea Românilor, iar senatoarea Diana Șoșoacă a rămas fără sprjin politic din partea AUR, în urma ședinței de miercuri a Biroului Național de Conducere al partidului.

„Excluderea dlui Mihai Lasca din partid. La momentul includerii sale pe listele de candidați AUR, Mihai Lasca a omis să prezinte conducerii partidului faptul că este urmărit penal pentru organizare de grup infracțional și este condamnat penal pentru vătămare corporală. Trecut său de natură infracțională și comportamentul nesincer în raport cu colegii de partid îl fac pe domnul Lasca să fie incompatibil cu principiile și valorile AUR. Începând cu data prezentei decizii, domnia sa își va exercita mandatul de deputat în afara grupului AUR”, se arată într-un comunicat al partidului.

Totodată, AUR confirmă excluderea Dianei Șoșoacă din grupul parlamentar, pentru că „a adus atingere intereselor și imaginii partidului”.

„Retragerea sprijinului politic acordat dnei Diana Șoșoacă Ivanovici, având în vedere că domnia sa a refuzat sistematic să acționeze, atât în parlament, cât și în spațiul public, în conformitate cu strategia grupului senatorial AUR, precum și cu deciziile conducerii partidului. De la data prezentului comunicat, dna senator Diana Șoșoacă Ivanovici își exercita mandatul în afara grupului senatorial al AUR”, precizează Biroul Național de Conducere.

Citește și EXCLUSIV Culisele excluderii senatoarei Șoșoacă din AUR. „Am crezut că dacă o luăm pe duhul blândeții putem să îi hrănim spiritul coleric”

Conducerea AUR a discutat și cazul deputatului Francisc Tobă.

„Continuarea demersurilor pentru invalidarea mandatului de deputat al lui Francisc Tobă. Pentru viitoarele scrutine electorale, AUR va institui un sistem mult mai riguros de verificare și selecție a candidaților, prin care să nu mai fie posibilă alegerea în funcții publice a unor persoane incompatibile cu legea sau cu valorile AUR și care nu acționează în conformitate cu deciziile forurilor de conducere ale partidului”, se mai arată în comunicat.

Editor : G.C.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri