Diana Șoșoacă, dată afară din grupul AUR. Senatoarea îl acuză pe colegul Sorin Lavric de misoginism

Data actualizării: Data publicării:
diana sosoaca face live pe fb din senat, fara masca de protectie
Diana Șoșoacă, prima zi la Senat: în direct pe Facebook, cu ie și fără mască. Foto: Inquam Photos / George Călin

Diana Iovanovici-Șoșoacă a fost exclusă, miercuri, din grupul parlamentar al Alianţei pentru Unirea Românilor, după un moment petrecut în Parlament, în care susținea că vaccinul Pfizer/BioNTech „distruge matricea națională a poporului român”. Sorin Lavric, coleg de grup parlamentar, ar fi cerut ca microfonul să fie tăiat în timp ce vorbea senatoarea, drept urmare Diana Șoșoacă l-a acuzat pe acesta de „misoginism sau politically correct”.

Actualizare 21:10. Conducerea AUR a confirmat excluderea Dianei Șoșoacă din grupul parlamentar, pentru că „a adus atingere intereselor și imaginii partidului”.

„Domnia sa a refuzat sistematic să acționeze, atât în parlament, cât și în spațiul public, în conformitate cu strategia grupului senatorial AUR, precum și cu deciziile conducerii partidului. De la data prezentului comunicat, dna senator Diana Șoșoacă Ivanovici își exercită mandatul în afara grupului senatorial al AUR”, precizează Biroul Național de Conducere.


Diana Șoșoacă a susținut astăzi un discurs de la tribuna Parlamentului, în care a susținut, fără să prezinte vreo dovadă, că „femeile sunt omorâte și se distruge matricea națională a poporului român! Puteți să mă amendați, puteți să faceți ce vreți, adevărul va ieși la iveală! Omorâti România pas cu pas, vaccinând femeile, care duce la sterlitate”.

Discursul său a fost însă întrerupt, iar microfonul a fost tăiat.

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

Intervenția a fost transmisă live pe pagina de Facebook a senatoarei, unde Diana Șoșoacă a adăugat: „Declarație politică întreruptă de Biroul Permanent al Senatului.
Pentru declarații politice, politicianul nu răspunde. Este singura șansă să spui ADEVĂRUL, așa cum îl cunoști! A deranjat adevărul despre efectele adverse ale vaccinării, susținute de cercetările Pfizer Biontech și acuzațiile împotriva clasei politice care distrug poporul român! Dacă toată lumea vrea să ascundă adevărul, EU NU SUNT DISPUSĂ LA ACEST COMPROMIS!”

Citește și EXCLUSIV Culisele excluderii senatoarei Șoșoacă din AUR. „Am crezut că dacă o luăm pe duhul blândeții putem să îi hrănim spiritul coleric”

După câteva ore, ea a scris un alt mesaj, cu majuscule: „DACA TOATA LUMEA VREA SA ASCUNDA ADEVARUL, EU NU SUNT DISPUSA LA ACEST COMPROMIS!”

Ulterior, Diana Șoșoacă a mai postat pe Facebook un alt mesaj: „Culmea este că și reprezentantul AUR în Biroul Permanent, Senatorul Sorin Lavric, a solicitat să mi se închidă microfonul! Misoginism sau "politically correct"?”

De ce a fost exclusă Diana Șoșoacă din grupul AUR

Propunerea excluderii din grupul parlamentar AUR a fost făcută de Claudiu Tîrziu și Sorin Lavric.

„Din păcate, vă confirm această informație. Nu pot să spun că este o veste foarte bună, însă, din păcate, doamna Șoșoacă nu a înțeles care sunt regulile jocului în momentul în care ești demnitar al statului român și este o decizie luată de către forurile de conducere ale partidului. Domnul Tîrziu, domnul Lavric i-au comunicat doamnei Șoșoacă anumite reguli de joc în cadrul Senatului, iar doamna Șoșoacă înțeleg că vrea să joace singură pe terenul dânsei”, a spus Dan Tanasă, la Antena 3.

Deputatul AUR i-a mai reproșat acesteia și că „un senator nu are ce să caute la o paranghelie, live, cu lăutari pe Facebook”.

El aa făcut referire la faptul că, vinerea trecută, Diana Șoșoacă a participat la o petrecere organizată într-un local unde nu era respectată distanțarea socială, iar invitații se țineau în brațe și cântau, în același timp, la un singur microfon.

Senatoarea și ceilalți au cântat și melodii patriotice, precum „Noi suntem români” sau „Treceți batalioane române Carpații”.

La un moment dat, pe înregistrare se aude cum afirmă că vrea să îi facă o dedicație lui Raed Arafat: „Hai, bagă-i ceva de români! Bagă-i de români”, iar petrecăreții au început să cânte: „Noi suntem români, noi suntem români, noi suntem aici, pe veci, stăpâni”.

Ninel Peia, preşedintele Partidului Neamul Românesc, din care provine senatoarea Diana Şoşoacă, a declarat despre excluderea acesteia din grupul parlamentar că așteaptă de la George Simion, președintele AUR, prelungirea protocolului care a expirat pe 7 ianuarie.

„Doamna Şoşoacă este parlamentar al Partidului Neamul Românesc, ales pe listele AUR, în baza protocolului făcut între Partidul Neamul Românesc şi AUR în data de 20 octombrie 2020. Acel protocol a fost valabil până pe data de 7 ianuarie. Urma ca în acel timp să facem un protocol de colaborare parlamentară, care încă nu s-a făcut, refuzând cei de la AUR, din diferite considerente. Încă mai aşteptăm să revină la gânduri mai bune”, a declarat Ninel Peia, pentru stiripesurse.ro.

Articolul a fost actualizat miercuri, la ora 21:10, cu comunicatul oficial al Alianței pentru Unirea Românilor.

Editor : G.C.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri