Sari la conținut
News Alert

DNA caută averea ascunsă a lui Liviu Dragnea

Deoarece bunurile asupra cărora DNA a dispus sechestru nu acoperă, ca valoare, prejudiciul din dosarul „Tel Drum”, procurorii anticorupție fac demersuri pentru „identificarea altor bunuri” și pentru a identifica acțiunile și părțile sociale deținute de șeful PSD la firme. Precizarea a fost făcută într-un răspuns DNA pentru Digi24.

dragnea dna sechestru - inquam ganea

Sursă foto: INQUAM PHOTOS / Octav Ganea

Anchetatorii precizează că, în acest moment, măsura sechestrului este în faza de executare. Totodată, sunt „făcute demersuri pentru identificarea altor bunuri până la concurența sumei de 127 547 366,34 lei”, se arată în răspunsul DNA.

Pentru a acoperi prejudiciul din dosarul „Tel Drum”, procurorii au instituit sechestru asigurător asupra mai multor bunuri:

- un teren situat în municipiul Turnu Măgurele, jud. Teleorman, cu suprafața de 2.913 mp și construcția aferentă acestuia

- un apartament situat în Turnu Măgurele, cu suprafața de 80 mp

- două autoturisme (Skoda Superb și BMW X5).

- suma de 630.000 lei dobândită prin promisiune de vânzare cumpărare

- suma de 280.000 lei dobândită cu titlu de chirie în anii 2015 și 2016, în baza unui contract de închiriere

Totodată, DNA a pus sechestru asupra sumelor de bani existente sau care urmează a fi virate de terți, cu orice titlu, în patru conturi bancare deținute de Liviu Dragnea și asupra sumelor de bani datorate, cu orice titlu, acestuia de către terțe persoane (inclusiv suma de 80.710 euro și suma de 460.110 lei datorate de o societate comercială din Turnu Măgurele, precum și suma de 10.500 lei datorată de organizația județeană Teleorman a unui partid).

De asemenea, anchetatorii au instituit sechestru asupra acțiunilor și părților sociale deținute în cadrul persoanelor juridice de drept privat ce urmează a fi identificate.

Pe aceeași temă