Doamnele din Parlamentul României

Data publicării:
11122012 20m 20femei 20politica-38143

Cea mai tânără membră a Parlamentului este Cătălina Ştefănescu. În vârstă de 23 de ani, ea va deveni deputat de Teleorman. A fost lansată şi susţinută în politică de către Liviu Dragnea, pentru care a lucrat ca secretară.

Are toate şansele să facă furori în legislativ Gabriela Podaşcă, care la doar 28 de ani a reusit să câştige un fotoliu de deputat în Bucureşti. Absolventă a SNSPA a fost consilieră a lui Victor Ponta.

O altă tânără frumoasă care a intrat în Parlament este Simona Bucura Oprescu. Are 33 de ani şi obţinut un mandat de deputat în Argeş, din partea PSD.

Creatoarea de modă Cristina Nichita, proaspăt aleasă din partea USL se va face cu siguranţă remarcată în Parlament. Nu doar pentru că l-a învins, la Iași, în cursa electorală, pe PP-DD-istul Daniel Oajdea.

Social-democrata Ana Birchall revine pe scena politică în forta. Nu oricum, ci în caliatte de deputat de Vaslui.

Este doctor în drept penal şi a obtinut la alegerile de duminică un al doilea mandat de deputat în Bucureşti. Alina Ghorghiu este considerată una din apariţiile fermecătoare pe scena politică românească.

Se afla tot la al doilea mandat de deputat şi nu poate fi terecută cu vederea. De meserie notar, Manuela Mitrea este membru PSD şi soţia fostului ministru al Transporturilor, Miron Mitrea.

Printre prezenţele plăcute din fosta Casă a Poporului se numără şi Oana Niculescu Mizil. Politicianul în vârstă de 37 de ani a câştigat şi ea un un mandat în Camera Deputaţilor.

Gabriela Vranceanu Firea a renunțat la televiziune și a intrat în politică, în tabară socil-democraților. Ea a reușit să câștige un mandat de senator în judeţul Ilfov.

Democrat-liberalii au şi ei cu ce se lăuda. La 38 de ani, Elena Udrea este una dintre cele mai admirate femei din noul Legislativ.

Și colegele ei de partid, Raluca Turcan şi Claudia Boghicevici, sunt recunoscute pentru felul în care se îmbracă.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri