Sari la conținut

Dragnea: Am făcut un nou proiect pentru statutul Casei Regale. De ce a fost retras proiectul inițial

Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a spus că motivul pentru care el şi preşedintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, au retras proiectul privind statutul Casei Regale a fost acela că „nu era fezabil şi avea potenţiale riscuri de neconstituţionalitate”. Șeful PSD a anunţat însă că a fost depus deja alt proiect, la Camera Deputaţilor. El a adăugat că nu vrea ca Familia Regală să plătească o chirie pentru Palatul Elisabeta.

„În ultimele săptămâni au fost discuţii dese cu reprezentanţii Casei Regale. Eu şi cu domnul Tăriceanu l-am desemnat pe domnul Gabriel Vlase, vicepreşedinte al Camerei Deputaţilor, să aibă întâlniri cu reprezentaţii Casei Regale şi s-a ajuns la concluzia comună că proiectul de lege depus la Senat nu era fezabil şi avea potenţiale riscuri de neconstituţionalitate”, a spus Liviu Dragnea.

„Împreună (cu preşedintele Senatului - n.r.) am făcut un nou proiect de lege, se pare că s-a şi depus la Cameră, prin care se înfiinţează o instituţie care va administra funcţionarea Casei Regale, pentru a evita orice risc de neconstituţionalitate şi pentru a fi ceva care să se poată şi aplica. Este convenit cu reprezentaţii Casei Regale lucrul acesta. Costurile din partea statului vor fi foarte mici şi cred că este o soluţie care va fi adoptată şi care va mulţumi pe toţi”, a explicat Dragnea.

Întrebat dacă este de părere că Familia Regală ar trebui să plătească o chirie pentru Palatul Elisabeta, liderul PSD a spus: „Eu nu vreau să plătească. Nu cred că e nevoie să plătească chirie. E vorba să aibă în folosinţă. Sunt foarte multe ONG-uri care folosesc gratuit spaţii ale statului”, potrivit News.ro.

Preşedinţii Senatului şi Camerei Deputaţilor, Călin Popescu Tăriceanu şi Liviu Dragnea, au retras proiectul privind statutul Casei Regale din procedura legislativă. Tăriceanu spune că motivul ţine de definirea statutului acesteia, Casa Regală neputând fi un ONG, dar speră ca legea să fie adoptată în actuala sesiune parlamentară.

Proiectul fusese depus în noiembrie 2017, iar fostul premier Mihai Tudose anunţase că Guvernul va da un aviz negativ.

Pe aceeași temă