Dragnea, despre acuzația că ar fi orchestrat intervenția jandarmilor din 10 august: „O enormitate”

Data publicării:
forta jandarmi 20180810_protest bucuresti 10 august_INQUAM_Photos_Octav_Ganea_21
Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

„O enormitate”. Asta a spus Liviu Dragnea despre acuzațiile primarului general al Capitalei, Gabriela Firea, potrivit cărora liderul PSD ar fi fost cel care a ordonat intervenția violentă a jandarmilor la protestul din 10 august. La fel a caracterizat și scenariul lansat de Firea, cum că ar vrea să desființeze prin ordonanță de urgență Primăria Capitalei.

forta jandarmi 20180810_protest bucuresti 10 august_INQUAM_Photos_Octav_Ganea_21
Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

„Momentul 10 august a fost foarte bine pus la cale de echipa domniei sale și am informațiile astea din anturajul domniei sale. Eu trebuia să decontez evenimentele politic, iar doamna prefect, juridic. Dar uite că nu a fost așa. Vrea să transforme capitala României, municipiul București și să ajungem precum Beirut”, a declarat Gabriela Firea pentru RTV.

Iar acuzațiile nu s-au oprit aici. În același interviu, primarul general a mai spus și că: „Domnul Dragnea a anunţat într-o şedinţă cu câţiva primari de sectoare că el doreşte să desfiinţeze Bucureştiul”. Ea a spus că Liviu Dragnea le-a spus primarilor cu care s-a întâlnit că va fi adoptată „OUG prin care cele şase sectoare să devină oraşe, ceea ce e anticonstituţional”, iar „Primăria Capitalei ori se desfiinţează în totalitate, ori să devină decorativă, iar cele şase sectoare să devină unităţi administrativ-teritoriale”.

Azi, în conferința de presă susținută de Liviu Dragnea, un reporter l-a întrebat despre scenariul desființării Primăriei Generale. Când a auzit numele Gabrielei Firea, acesta a exclamat: „În sfârșit un subiect plăcut”.

După ce a auzit întrebarea, acesta a răspuns scurt: „Fiind vorba despre o enormitate, eu nu comentez enormități”.

Reporterul a insistat și l-a întrebat și dacă a fost în spatele intervenției violente a jandarmilor din 10 august, așa cum îl acuză fosta aliată Firea: „Altă enormitate”, a fost răspunsul lui Liviu Dragnea.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri