Dragnea, despre DNA Ploiești: „Nu înțeleg de ce nu s-a pornit o anchetă penală instantaneu

Data actualizării: Data publicării:
sigla dna ploiesti 1

Președintele PSD Liviu Dragnea a vorbit, înainte de ședința Comitetului Executiv al PSD, despre scandalul DNA-RTV-Antena3. El spune că ministrul Justiției va face „ceea ce trebuie făcut”.

„Dl Toader nu ia măsuri (...) În cel mai bun caz, face propuneri. Mă aştept să facă ceea ce crede că trebuie făcut, condus de bunul simţ şi de experienţa pe care o are şi de ceea ce se întâmplă în societate şi în justiţie”, a spus Liviu Dragnea. El răspundea astfel la o întrebare a jurnaliștilor care doreau să știe dacă șeful PSD se aşteaptă ca ministrul Justiţiei să ceară revocarea din funcţie a Laurei Codruţa Kovesi.

„Cred că (Tudorel Toader, n.r.) este unul dintre cei mai îndreptăţiţi şi mai formaţi oameni din România în acest moment pentru a lua o decizie argumentată într-un fel sau altul”, a adăugat președintele PSD.

Întrebat dacă, în opinia sa, Laura Codruța Kovesi mai e îndreptățită să conducă DNA, Dragnea a răspuns: „Nu vreau să vorbesc despre asta”.

De asemenea, întrebat dacă va fi și o decizie politică în CEx, în ceea ce privește DNA Ploiești, șeful PSD a spus: „Ce decizie să luăm? Să le dăm premii celor de la Ploiești, eventual niște medalii? Astea sunt chestiuni care trebuie... Ce nu înțeleg eu este de ce nu s-a pornit o anchetă penală instantaneu,d dar probabil că eu, nefiind jurist, nu înțeleg”.

Antena 3 a difuzat, duminică seară, o înregistrare cu fostul deputat PSD Vlad Cosma, care susţine că procurorii Mircea Negulescu şi Lucian Onea de la DNA Ploieşti ar fi încercat să facă dosare în baza unor „probe fabricate” pe numele unor politicieni şi oameni de afaceri, între care Sebastian Ghiţă. Vlad Cosma a susţinut, de asemenea, că şeful DNA Ploieşti, Lucian Onea, i-ar fi cerut să modifice documente şi probe care ar fi fost folosite ulterior în dosar. 

Şeful DNA Ploieşti, Lucian Onea, a susţinut luni o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de fabricare şi plantare de probe lansate de fostul deputat. Onea a spus că DNA Ploieşti nu a falsificat niciodată probe şi a respectat întotdeauna legea. Procurorul a afirmat că procurorii structurii pe care o conduce au fost avertizaţi de persoane din anturajul lui Vlad Cosma că va urma un atac, ceea ce s-a şi întâmplat, dar nu vor ceda presiunilor, chiar dacă acestea sunt din ce în ce mai agresive. Şeful DNA Ploieşti a precizat că chiar astăzi a solicitat Inspecţiei Judiciare (IJ) să facă verificări, fiind în joc reputaţia procurorilor.

De asemenea DNA a emis un comunicat în care a negat aceste acuzații.

Secţia de urmărire penală şi criminalistică a Parchetului General face cercetări într-o cauză penală constituită ca urmare a înregistrării unei plângeri penale şi care vizează aspectele prezentate de către posturile de televiziune Antena 3 și România TV în legătură cu situaţia de la DNA Ploieşti.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri